Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Január 23. 09:10, szombat | Helyi
Forrás: Varga Ferenc

Új vezetőedző irányítja a KHTK együttesét

Új vezetőedző irányítja a KHTK együttesét

A téli szünetben jelentős változások történtek a megyei I. osztály éllovasánál. Az elmúlt három év sikeres játékos-edzője, Némedi Norbert visszatért Kecskemétre, és a KLC vezetőedzője lett.

Január18-tól, Szabó István irányítja a Kiskunfélegyházi HTK szakmai munkáját, aki korábban megfordult a legmagasabb osztályban is, így a Kecskeméti TE és a Paks csapatánál, továbbá NB-II-ben Cegléden is.

Szabó Istvánt kérdeztük, hogyan halad a munka új klubjánál.

-Hogyan kerültél képbe, hogy a KHTK vezetői szerződtettek vezetőedzőnek?

Három hete kerestek meg a KHTK vezetői, hogy Némedi Norbert a Kecskeméti LC vezetőedzője lett, lenne-e kedvem elvállalni a csapat irányítását. Mivel szabad vagyok, és ez a szakmám, rövid megbeszélés után igent mondtam.

-Egy hét után hol tart a csapat a felkészülésben, mik lesznek a következő hetek feladatai?

Ötödik edzésen van túl a csapat, jelenleg nem tart ott a csapat, ahol szeretném, mivel több hiányzónk is van. Sajnos vannak sérültjeink is, akik kispályán sérültek meg, Valkai Tamásra és Sándor Lászlóra gondolok. A távozókkal – Némedi Norbert, Ábel Zsolt, Csurka Ádám – így öt játékos hiányzik, akik a kezdő csapatban játszottak. Jelenleg így létszámgondjaink vannak. Vasárnaptól jönnek a felkészülési mérkőzések.

-Milyen játékrendszert szeretnél megvalósítani a csapattal?

Korai még erről beszélni, három meghatározó játékos távozása után. Nagyon sok mérkőzését láttam az ősszel a Félegyházának, láttam, hogy az évek alatt kialakult egy jó szisztéma,a rövidpasszos játék. Amennyiben új játékosokat tudunk igazolni, és alkalmasak erre a játékra én is szeretem ezt a futballt, természetesen maradunk ennél.

Milyen elvárások vannak a vezetőség részéről?

A vezetőkkel megbeszéltük, hogy szeretnénk ezt a jó hagyományt folytatni, hogy bajnokságot nyerjünk. Természetesen ez kimondva kicsit nehéz. Nagyon nagy tisztelet a csapatnak, amit három év alatt elért, és az utóbbi félévben is, de ez a múlt. A bajnokság végén ki lesz az első, az a jövő, a jelennel szeretnék foglalkozni. Most egy hét után úgy látom, hogy a csapat erősítésre szorul, a távozó három játékos 18 gólt rúgott, úgy, hogy Ábel Zsolt és Csurka Ádám sérülés végett több mérkőzésen hiányoztak. Amennyiben a távozókat tudjuk pótolni, a cél változatlan.

-Terveztek erősítést, kik kerülhetnek a csapathoz az átigazolási időszakban?

Létszámilag is kevesen vagyunk, tervezünk erősítést. Egyelőre Dobosi Zsolt érkezett Helvéciáról. Folynak a tárgyalások, nem szeretnék elébe menni, két-három hét múlva többet megtudhatunk az érkezőkről.

-Nehéz, de kellemes örökséget vettél át Némedi Norberttól, élen áll a csapat, mit vársz a tavaszi szezontól?

Némedi Norbert nagyon jó munkát végzett, amit mutatnak az eredmények. Ennél nehezebb örökséget is vettem át, amikor Tomislav Szivics után lettem a KTE vezetőedzője, akivel együtt lettünk győztesek a Magyar Kupában, akkor pályaedzője voltam.
Ezen a héten egy nagyon összetartó csapatot ismertem meg, nagyon értékes játékosokkal. Azt várom a csapattól, hogy ugyanez a csapatszellem maradjon meg, ha megfelelően felkészülünk ugyanilyen stabil csapatjátékot nyújtsunk tavasszal is, tette hozzá Szabó István.

Varga F.

Címkék: edző, foci, futball, KHTK, szabó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.