Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 21. 10:09, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Új szabályok a félegyházi kórházban

Új szabályok a félegyházi kórházban

Jelentős változásokat vezetett be a járványügyi helyzet miatt a félegyházi városi kórház, amelyek visszavonásig érvényesek.

Jelentősen korlátozták a járóbeteg-szakellátás betegforgalmát.

A járóbeteg-szakellátás dolgozói minden, előjegyzéssel már rendelkező beteget felhívnak, amennyiben rendelkeznek telefonszámmal. A telefonos konzultáció alapján eldöntik a további teendőket. Kérik, hogy vegyék fel a telefont! A kijelzőn megjelenő szám véletlenszerű mobil szám lesz, vissza nem hívható!

A sürgősségi ellátás zavartalanul folyik, viszont minden más esetben a megadott telefonszámokon hívják fel a rendeléseket, ahol az orvosokkal konzultálva eldöntik a további teendőket. Kérik, ne hagyja el otthonát, csak sürgős esetben! Probléma esetén telefonáljon!

A fekvőbeteg-ellátás területén is jelentős korlátozásokat léptettek életbe.

  • Nem fogad beteget az egynapos sebészet.
  • A rehabilitációs ellátás az alábbi három sürgősségi területre korlátozódik: stroke-on átesett betegek, traumás műtött betegek, kardiológiai sürgösségi ellátás utáni betegek. Fizioterápiás kezelések igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

Az intézménybe csak a járóbeteg-ellátás főbejáratánál lehet belépni, ahol egy szűrő és információs asztalt helyeztek el. Minden beteget és hozzátartozót kikérdeznek és ellenőrizzük a belépésre jogosító papírokat. Itt minden esetben kézfertőtlenítés is történik. Az épületbe a rendelésekre csak korlátozott számú beteget engednek be, a többiektől azt kérik, hogy az épület előtt, egymástól a másfél méter távolságot megtartva várakozzanak.

A súlyos, életveszélyes állapotú betegek látogatására továbbra is csak főigazgató-helyettesi engedéllyel van lehetőség. Írásbeli engedély telefonon, illetve e-mailben igényelhető. A látogatási engedély mellé ki kell tölteni egy nyilatkozatot is az engedély birtokosának.

Telefonszám: 76-801-679/6159-es mellék

E-mail: szabozsi@kmk.hu

A látogatási tilalom alatt a csomagbeküldést az alábbiak szerint biztosítják:

  • Minden nap 7 és 17 óra között lehetőséget van a főbejárat portájánál a csomagok leadására. Ezekben csak tartós élelmiszer, ruha, tisztálkodási felszerelés és cigaretta lehet.
  • A csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalnak.
  • A csomagra a beteg neve, osztály neve, kórterem száma legyen feltüntetve.
  • A csomagokat naponta három alkalommal, 8, 12 és 18 órakor juttatják el az osztályokra. Az osztályokról a betegek ezen időpontban juttathatnak haza csomagot, amit a hozzátartozók a portaszolgálattól vehetnek át.
  • A csomagon fel kell tüntetni az átvételre jogosult hozzátartozó és a küldő beteg nevét.

A megváltozott rendelési idők itt érhetők el.

Fotó: Fantoly Márton

Címkék: kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.