Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2014. Május 11. 09:24, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Új rekord a barlangászoknál

Új rekord a barlangászoknál

A Szinva Barlangászok egy csoportja a Bükk hegységben új rekordot állított fel: 275 méter mélyre jutottak le, ennél mélyebbre hazánkban barlangászoknak még nem sikerült leereszkedniük.

A Szinva Barlangászok egy csoportja a Bükk hegységben új rekordot állított fel: 275 méter mélyre jutottak le, ennél mélyebbre hazánkban barlangászoknak még nem sikerült leereszkedniük. A Bányás-barlangnak nevezett rész mélysége megfelel egy 90 emeletes ház magasságának. A csapat azonban még ennél is többre vágyik. Feltételezik, ugyanis, hogy 300 méter mélységben egy patak található, a következő cél pedig annak elérése. A Bányász-barlang feltárása egyébként az 1960-as években indult, akkor közel 90 méter mélységig jutottak. A mostani rekordon négy éve dolgozik a csaknem harmincfős csapat. Akciójuk nem veszélytelen, hiszen előfordulhat, hogy a levegő szén-dioxid koncentrációja megugrik, s a barlangászok akár meg is fulladhatnak. A kutatók azonban elszántak! Jelenleg még körülbelül 20-30 méteres távot akarnak megtenni lefelé, hogy eljussanak ahhoz a bizonyos patakhoz, s legnagyobb vágyuk, hogy majd annak nyomvonalán, abban gázolva eljutnak egészen a Szinva-forrásig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.