Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Szeptember 11. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Új parkolók és korszerű buszváró került átadásra

Új parkolók és korszerű buszváró került átadásra

Pénteken (szeptember 8-án) avatták fel a Marosvásárhelyi utcában és a Kossuth u. 18. szám előtti területen épített parkolókat.

A nemzetiszínű szalagot Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester társaságában Gyenes Attila a körzet önkormányzati képviselője vágta át.

Gyenes Attila pár szóban beszámolt az átadáskor a beruházás költségeiről. Megtudhattuk, hogy a projekt pályázati forrás igénybevétele nélkül valósult meg. Valamint azt is elmondta a képviselő, hogy reményei szerint a parkolók kiépítésével egyidejűleg sikerült megoldani a csapadékvíz elvezetését is a Marosvásárhelyi utcában, ami komoly gondokat okozott a PG környékén. Nagyobb esőzések idején ugyanis az iskola sarkánál megrekedt a víz.

Ugyanezen a napon adták át a korszerű buszvárót is a Körpatikával szemben. A létesítményt a körzet önkormányzati képviselője Szamosi Endre avatta fel Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester közreműködésével.

A képviselő felidézte azokat az időket, amikor az esőben ázó diákok láttán először megfordult a fejében, hogy buszvárót kellene építeni a Körpatikával szemben. Akkoriban a buszmegállót mindössze egy tábla jelezte. Mivel az akkori vezetés nem támogatta a kezdeményezést, támogatókat szerzett, akiknek segítségével – noha nem a legmodernebb – de menedéket nyújtó építményt sikerült fabrikálni a buszmegállóba. Ezt a létesítményt cserélték le most egy modern, korszerű buszváróra.

Címkék: buszváró, parkolók

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.