Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 19. 07:17, péntek | Bulvár
Forrás: mti - fotó:facebook.com/iggypop/

Új lemezt készített Iggy Pop

Új lemezt készített Iggy Pop

Stúdióalbumot készített Iggy Pop. A 72 éves amerikai rockénekes, aki július 24-én a Budapest Parkban ad koncertet, három év szünet után rukkol ki új lemezanyaggal: a Free szeptember 6-án jelenik meg.

Legutóbbi, Post Pop Depression című albumán Josh Homme, a Queens of the Stone Age frontembere működött közre. A korong Grammy-jelölést kapott a legjobb zenei album kategóriában és Iggy eddigi legmagasabb helyezését hozta az amerikai és a brit eladási listákon - közölték a szervezők az MTI-vel.

"Az új albumon más szerzők mondandóját tolmácsolom, én csak a hangomat kölcsönzöm gondolataiknak. A Post Pop Depression turnéján sikerült megszabadulnom az egész addigi életemet és karrieremet beárnyékoló krónikus önbizalomhiánytól és bizonytalanságtól. Mégis üresnek és kimerültnek éreztem magam, hátat akartam fordítani mindennek és továbbállni. A Free úgy született, hogy csak hagytam a dolgokat megtörténni" - idézte a közlemény az énekest.

Az új anyag címadó dalát csütörtökön tette közzé a Universal Music.

James Newell Osterberg Jr., azaz Iggy Pop dobosként kezdte karrierjét különféle gimis bandákban, majd 1968-ban alakult meg a punk egyik alappilléreként számon tartott Stooges, amely a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején három kultikus lemezt (The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg.

1974-től szólókarrierjére koncentrált, ebben barátja, David Bowie volt segítségére. Fontos lemezei közé tartozott a Lust For Life (1977), a The Idiot (1977), a New Values (1979), a Zombie Birdhouse (1982), a Blah Blah Blah (1986) és a Brick by Brick (1990).

Iggy Pop olyan zenei újító, aki számos generáció számára volt képes definiálni a punk műfaját. A minden idők egyik legdinamikusabb, legszuggesztívebb színpadi jelenlétéről ismert Iggy Pop ugyanúgy formálta a hetvenes évek punkzenéjét, ahogy a kilencvenes évek grunge színterét.

A magyar fővárosban 25 év után ad újra önálló koncertet: 1994-ben a Petőfi Csarnokban lépett fel. Az azóta eltelt időben kétszer is szerepelt a Sziget fesztiválon (1996-ban és 2002-ben), 2012-ben pedig a soproni VOLT Fesztiválon játszott zenekarával, a Stoogesszal.

Címkék: iggy pop, lemez

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.