Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2022. Július 16. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: www.thespruce.com

Új hóbort

Új hóbort

Nem véletlen terjednek a természetes medencék.

A természetes medencetrend iránti őrület már több évtizeddel ezelőtt elkezdődött Európában. Azóta ezek a természetes medencék – a hagyományosan téglalap alakú, klórral teli úszómedencékkel szemben – lassan egyre szélesebb körben lettek népszerűek.

A természetes medencéket úgy tervezik, hogy lehetőleg minél jobban utánozzák a kisebb tavakat; ezért gyakran szabálytalan alakúak, valamint sziklákkal és vízesésekkel teszik még valódibbá ezeket az épített medencéket.
Természetes medencének azonban még nem számít az, amelyet úgy építettek meg, hogy az úgy nézzen ki, mint egy természetes víztömeg. A legtöbb úszómedencével ellentétben a természetes úszómedencék vizét szervesen szűrik meg a vegyszerek helyett. A tisztított víz egy regenerációs zónán - kavicsszűrőn, vagy a vizet tisztító növényekből kialakított vizes élőhelyen – keresztül jut be.

A természetes medence előnyei

Az ilyen medencék formája nagyon rugalmasan alakítható az udvar adottságaihoz. A legtöbb alja betonnal van feltöltve, és a kavicsszűrőt a föld alá is helyezhetjük, ha zavar minket a látványa.

A természetes medencék legnagyobb előnye, hogy környezetbarátok, és ezáltal sokkal kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományos medencék:
Nem igényelnek klóros kezelést, vegyszeres szűrést, pH-kiegyenlítést, csupán törmeléktől mentesen kell tartani az ilyen természetes medencéket.

A természetes medencék hátrányai

A természetes medencékkel kiépítése magasabb kezdeti befektetéssel jár együtt, mint egy hagyományos medence telepítése, főként a szűréshez szükséges külön medence miatt.

A regenerációs zóna szükségessége azt is jelenti, hogy több területre van szükség a megépítéséhez; emellett nehéz lehet jó vállalkozót találni egy ilyen medence megépítéséhez.

A természetes medence látványa szokatlan lehet a tökéletesen tiszta, kék víz után, hiszen szerves víz az algák jelenlététől függően barnás árnyalatot kaphat, habár teljesen biztonságos úszáshoz! A természetes medencék a hideg téli hónapokban ugyanúgy befagyhatnak, mint az igazi tavak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 17:05, hétfő | Helyi

Őszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Őszi virágünnep, dísznövény bemutató és vásár lesz a 2022. október 15-én, szombaton 8-14 óráig Kiskunfélegyházán a Petőfi tér – Hattyúház előtti sétányon.

2022. Szeptember 26. 16:47, hétfő | Helyi

Gluténmentes extrudált kenyeret hívott vissza az Abonett

2022. Szeptember 26. 12:23, hétfő | Helyi

Októbertől csak patikában lehet antigén gyorstesztet vásárolni

A hónap végével megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége - hívta fel a figyelmet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) a hivatalos közösségi oldalán.

2022. Szeptember 25. 08:46, vasárnap | Helyi

Jókedvű sokadalom gyűlt össze a Malom alatt

Szeptember 24-én (szombaton) délután ismét megrendezésre került a Kiskun Múzeum udvarán a Malom alatti sokadalom elnevezésű, régmúlt idők hagyományait népszerűsítő családi program.