Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. November 09. 14:57, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Új gyógyszerek jöhetnek a szívbetegeknek

Új gyógyszerek jöhetnek a szívbetegeknek

A szív- és érrendszeri betegségek hatékonyabb kezelését, új gyógyszerek fejlesztését kutatják a Debreceni Egyetemen (DE).

A modern társadalmakban a daganatok mellett a szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok. A DE kardiovaszkuláris kutatásai nemzetközi szinten is jelentősek, ennek köszönhetően nyert az egyetem 1,2 milliárd forint európai uniós támogatást a szív- és érkutatási kiválóságközpont létrehozására, az Ironheart programra - ismertette Csernoch László tudományos rektorhelyettes. Az alap- és a klinikai kutatások együtt olyan eredményeket hozhatnak, amelyek valódi áttörést jelenthetnek a kardiovaszkuláris betegségek kezelésében - tette hozzá.

Hatékonyabb módszerek kellenek
A tizenegy kutatócsoportban a belgyógyászati, a gyermekgyógyászati, a laboratóriumi, a kardiológiai, a neurológiai, a farmakológiai és farmakoterápiai intézet, valamint a gyógyszerhatástani és a biofarmáciai tanszék több mint százharminc szakembere dolgozik. A kutatások célja egyebek mellett a hatékonyabb diagnosztikai és laboratóriumi módszerek, illetve gyógyító eljárások kidolgozása, valamint az új gyógyszerek fejlesztése - mondta Balla György professzor, a program szakmai vezetője.

Több kutatás is vizsgálja a vas szerepét az érfal és a szívizom betegségeiben. Kutatják a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatását, a hirtelen szívhalál célzott és hatékonyabb kezeléseinek lehetőségeit, és azt is, hogy miként lehet javítani a stroke-on átesett betegek életminőségén - tette hozzá.

A program részeként az agyi vaszkuláris kutatással, illetve a cukorbetegség és a ritmuszavarok hatékonyabb gyógyításának kérdéseivel is foglalkoznak.

Címkék: szívbetegség

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 16. 17:04, szombat | Helyi

Külföldről vásárolsz online?

Új áfaszabályok lesznek!

2019. November 16. 09:59, szombat | Helyi

Szakmai nappal indult az 5 éves ciklus

A régi hagyományok szerint tartotta az új választási ciklus első polgármesteri fórumát november 14-15-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban.

2019. November 16. 09:57, szombat | Helyi

Megmérettettek a megyei borok

Olyan érdeklődés fogadta, hogy egy tűt sem lehetett leejteni a kecskeméti Sheraton Hotel konferenciatermében, mely a tavalyi évhez hasonlóan idén is helyszínt biztosított a II. Bács-Kiskun Megyei Bormustrának.

2019. November 16. 09:53, szombat | Helyi

Hat tipp a ráncok ellen

Késleltetett öregedés