Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Április 23. 08:45, csütörtök | Helyi
Forrás: keol.hu

Új eljárást rendeltek el a Bugacon lezuhant repülőgép ügyében

Új eljárást rendeltek el a Bugacon lezuhant repülőgép ügyében

Új eljárást rendelt el egy 2007-ben történt halálos légi baleset ügyében (képünkön) a Kecskeméti Törvényszék április 22-én (szerdán). Az elsőfokú bíróság felmentette a repülőgép összeszerelést irányító három vádlottat.

Új eljárást rendelt el egy 2007-ben történt halálos légi baleset ügyében (képünkön) a Kecskeméti Törvényszék április 22-én (szerdán). Az elsőfokú bíróság felmentette a repülőgép összeszerelést irányító három vádlottat.

Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró hangsúlyozta: a Kecskeméti Járásbíróság eljárási szabálysértést követett el, indoklási kötelezettségének nem tett teljes körűen eleget, a bizonyítékokat nem értékelte megfelelően, ezért új eljárásra van szükség.

A vádlottakat az elsőfokú bíróság 2014 szeptemberében bizonyítottság hiányában felmentette. Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezett.

A vádirat lényege szerint a vádlottak, két mérnök és egy minőségellenőr irányítása mellett nem az előírásoknak megfelelően szereltek össze egy Corvus Corone MK II. típusú repülőgépet, és ezzel a személyzetet veszélynek tették ki.

A gép 2007-ben Bugacpuszta környékén lezuhant, a balesetben két ember meghalt. A baleset oka ismeretlen, ez nem is képezi az eljárás tárgyát.

Az ügyész perbeszédében a foglalkozás körében elkövetett gondtalan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat fenntartotta, és kérte a másodfokú bíróságot, hogy új eljárást rendeljen el. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság az eseti szakértő véleményét nem vette figyelembe.

A védőügyvéd hangsúlyozta, hogy egy nyolc éve történt baleset ügyében kell döntést hozni, és kérte az ügyészi indítvány elutasítását, az első fokú döntés helybenhagyását. Hozzátette, hogy a vádlottak által összeszerelt gépekből mintegy száz repül öt földrészen baleset és probléma nélkül. Az ügyvéd kitért arra, hogy a vádlottak által összeszerelt repülőgép lényegében egy sárkányrepülő, egy egyszerű gép, amelyet kompozit technikával, ragasztással, műanyag alkatrészek felhasználásával alakítottak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.