Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 04. 11:42, szombat | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

A hagyományokhoz híven április utolsó péntekén megrendezésre került az Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában.

A gyermekek az édesapjukat köszöntötték, de előtte zenés bemutatót adtak elő jelmezbe bújva.

Az „indiánok” és a „boszorkák” látványos szereplése után kezdődött a játék a javából, és idén is a „peták” szerzésé volt a főszerep, hiszen az ügyességi feladatokban megszerzett petákot sok helyen el tudták költeni kicsik és nagyok egyaránt.

A megszokott tevékenységeket idén is színesítették a „Kezünk Kincsei Kézműves Műhely” által vezetett papírmerítés és linómetszés foglalkozások. Népszerű volt a Népi Játszótér, ahol az eszközökkel való előrejutáshoz sok ügyességre volt szükség, de szinte mindenki lelkesen kipróbálta, ahogyan a Horgászlaknál a halacskák kifogását is.

Peták járt az apukáknak, akik talicskával tolták a gyermekeket, és mindazoknak, akik segítettek kis kosarakba virágot ültetni, hogy ezáltal is szebbé varázsolják a jelenlegi és a majdani új óvodát.

A finomságok mellett petákért játékokat is vásárolhattak a gyerekek, és természetesen az arcfestés sem maradhatott el. Boda tata és segítői (Kis Miklós, Szécsi János és Szécsi Zsolt) főzték a finom pásztortarhonyát, az anyukák a kapós gyümölcssalátát, limonádét és uborkasalátát készítették.

A vidám hangulatú délutánt nagyon élvezték az ovisok, különösen, hogy együtt tölthették a családtagokkal, akik közül most az apukáké volt a főszerep.

Az óvoda dolgozói mellett középiskolások és óvodapedagógus hallgatók segítették a szervezést közösségi munkával. Köszönjük a sok felajánlást a település intézményeinek, lakosainak és a szülők áldozatos munkáját.

(A képeket és a cikket Nagy Tímea készítette.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.