Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2014. Március 06. 07:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Tüzetesen átvizsgálják a város játszótereit

Tüzetesen átvizsgálják a város játszótereit

Megkezdődött a város húsz köztéri játszóterének hatósági ellenőrzése. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a létesítmények megfelelnek-e a jogszabály által előírt körülményeknek.

Megkezdődött a város húsz köztéri játszóterének hatósági ellenőrzése. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a létesítmények megfelelnek-e a jogszabály által előírt körülményeknek, a játszóeszközök rendelkeznek-e biztonságosságot igazoló dokumentumokkal.

A törvény előírásai szerint ez idáig kétévente végeztek hatósági ellenőrzést a játszótereken, a januártól életbe lépett módosítás értelmében a jövőben négyévente kerül erre sor. Az üzemeltetőnek, vagyis a költségvetési üzemnek, ettől függetlenül éves, féléves, negyedéves, havi, heti ellenőrzési kötelezettsége van.
A játszóterekre szigorú szabályok vonatkoznak, kizárólag szabványos, szabványosítási jegyzőkönyvvel, minőségi tanúsítványokkal rendelkező eszközöket lehet telepíteni. A hatósági felülvizsgálatok nagyon részletesek, rések, lyukak, kiálló részek nem lehetnek a játszóeszközökön. Meghibásodás esetén az eszközöket szinte azonnal ki kell javítani, amennyiben nem megy, le kell szerelni. A pótlásokhoz szükséges alkatrészeket kizárólag a gyártóktól lehet beszerezni, házilagos javításra, elemcserékre nincs lehetőség. A játszóeszközök, az alkatrészek nagyon drágák. A Móravárosi Tölgyes játszótér hintaállványának gerendacseréje 82 ezer forintba került. Egy komolyabb mászó vár ára megközelítőleg 5 millió forint.
A város kilencmillió forintot különített el idei évi költségvetésében a játszóterek karbantartására. A rendelkezésre álló keretből új játszóeszközökre nem futja, de a leszereltek közül néhányat az alkatrész pótlása után vissza tudnak helyezni – mondta el Vaszkó József, a VSZKSZ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 09:19, szombat | Helyi

Az elmúlt négy évben nőtt a fehérgólyák száma Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal növekedett a fehérgólyák száma Magyarországon egy 2023-ban végzett felmérés szerint.

2024. Március 01. 17:18, péntek | Helyi

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a CYEB IT Megoldások Kft-vel közösen ingyenes lakossági LED-csereprogramot indít városunkban, amelyre a napelemeseken kívül bárki jelentkezhet!

2024. Február 29. 14:57, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.