Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 23. 13:56, péntek | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Turul Koppány sikerek, 1 hétvégén 4 helyszínen

Turul Koppány sikerek, 1 hétvégén 4 helyszínen

2019. augusztus 16-18-án a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai a Bugacon megrendezésre kerülő Ősök Napja rendezvényen vettek részt, mely Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye.

Berendezett jurtával és korhű viseletben vettek részt az összejövetelen a Koppányok, Csányi József páncélos viseletében vett részt a Nomádok bevonulása jelenetben. Az Ősök Napján megrendezett íjászversenyen Ruda Győző íjászunk az előkelő második helyet érte el. A háromnapos rendezvényt több mint 100.000 ember látogatta meg.

2019. augusztus 17-én a IX. Határok nélküli íjászok – 3D íjász versenyén vettek részt a Koppányok, Kétegyházán. A versenyt a Kétegyházi Turul Íjász Egyesület szervezte, a Kétegyházi Kereksziki erdőben. A versenyen 21 db. 3 dimenziós célt kellett lelőniük az íjászoknak. Kovács Máté és Kovács László képviselték az egyesületet, mindketten modern pusztai íjjal lőttek. Kovács Máté nagyszerű versenyzéssel első helyezett, Kovács László pedig a harmadik helyen végzett.

2019. augusztus 18-án Szegeden, a Dél-Alföldi Régiós 3D íjászversenysorozat 4. fordulóján is részt vettek a Koppányok 4 fővel. A megmérettetést a Szegedi Szittyaföldön, a Rabi Majorban rendezték meg, 24 db. 3 dimenziós célon. Bicskeiné Csányi Mária, Zoboki Botond és Kovács Máté a modern pusztai íjaikkal a dobogó legfelső fokára állhattak, Kovács László pedig a 6. helyen végzett.

Ugyanezen a napon, augusztus 18-án, Bujákon a Cserhát Kupán versenyzett Dinnyés Gyula és Kis Mónika. Az Északi-középhegység egyik legszebb részén a Cserhát hegységben megrendezett 3D-és verseny, a 20 db. igen technikásan, hegyoldalakban kihelyezett céljaival, 150 nevezővel, nagy kihívást jelentett. Vadászreflex kategóriában indult Dinnyés Gyula a 2., és szintén vadászreflex íjjal versenyző Kis Mónika az 5. helyen végzett.

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.