Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. Augusztus 23. 13:56, péntek | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Turul Koppány sikerek, 1 hétvégén 4 helyszínen

Turul Koppány sikerek, 1 hétvégén 4 helyszínen

2019. augusztus 16-18-án a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai a Bugacon megrendezésre kerülő Ősök Napja rendezvényen vettek részt, mely Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye.

Berendezett jurtával és korhű viseletben vettek részt az összejövetelen a Koppányok, Csányi József páncélos viseletében vett részt a Nomádok bevonulása jelenetben. Az Ősök Napján megrendezett íjászversenyen Ruda Győző íjászunk az előkelő második helyet érte el. A háromnapos rendezvényt több mint 100.000 ember látogatta meg.

2019. augusztus 17-én a IX. Határok nélküli íjászok – 3D íjász versenyén vettek részt a Koppányok, Kétegyházán. A versenyt a Kétegyházi Turul Íjász Egyesület szervezte, a Kétegyházi Kereksziki erdőben. A versenyen 21 db. 3 dimenziós célt kellett lelőniük az íjászoknak. Kovács Máté és Kovács László képviselték az egyesületet, mindketten modern pusztai íjjal lőttek. Kovács Máté nagyszerű versenyzéssel első helyezett, Kovács László pedig a harmadik helyen végzett.

2019. augusztus 18-án Szegeden, a Dél-Alföldi Régiós 3D íjászversenysorozat 4. fordulóján is részt vettek a Koppányok 4 fővel. A megmérettetést a Szegedi Szittyaföldön, a Rabi Majorban rendezték meg, 24 db. 3 dimenziós célon. Bicskeiné Csányi Mária, Zoboki Botond és Kovács Máté a modern pusztai íjaikkal a dobogó legfelső fokára állhattak, Kovács László pedig a 6. helyen végzett.

Ugyanezen a napon, augusztus 18-án, Bujákon a Cserhát Kupán versenyzett Dinnyés Gyula és Kis Mónika. Az Északi-középhegység egyik legszebb részén a Cserhát hegységben megrendezett 3D-és verseny, a 20 db. igen technikásan, hegyoldalakban kihelyezett céljaival, 150 nevezővel, nagy kihívást jelentett. Vadászreflex kategóriában indult Dinnyés Gyula a 2., és szintén vadászreflex íjjal versenyző Kis Mónika az 5. helyen végzett.

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 11:41, csütörtök | Helyi sport

III. Nyári szünet Jogging Plus futás

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi sport

Szarka Ádám a virtuális triatlon győztese

A hazai triatlonszezon is eltolódott néhány hónappal a kialakult vírushelyzet miatt. Ennek a problémának orvoslására virtuális versennyel rukkolt elő egy hazai versenyszervező iroda.

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.