Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 15. 19:27, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Turizmus - SZÉP kártya, fesztiváltámogatás és rendhagyó kampányfilm

Turizmus - SZÉP kártya, fesztiváltámogatás és rendhagyó kampányfilm

A javaslatok nagy része bekerült a gazdasági akciótervbe. Guller Zoltán, a MTÜ vezérigazgatója elmondása szerint valamennyi feltétel adott vagy adott lesz ebben a csomagban a turizmus újraindításához.

Ahhoz, hogy az ágazat mihamarabb talpra álljon a fizetőképességet kell fenntartani. Ehhez a SZÉP kártya, azaz a Széchenyi pihenőkártya-rendszere nagyban hozzá fog járulni a szakember szerint.

A belföldi turizmus újraindítása érdekében a bevezetés évének szintjére viszik vissza az adó- és járulékszintet a kártyánál, a munkáltatónak csak személyi jövedelemadót kell azután fizetni. A feltöltési limitet a versenyszférában 800 ezer forintra, míg a közszférában 400 ezer forintra emelik.

A belföldi szállásdíjbevételek 25 százaléka köszönhető a SZÉP a kártyának.

Országszerte, így megyénkben is elmaradnak vagy tolódnak a rendezvények, fesztiválok. Ez nem csak turisztikai szempontból veszteség, de súlyosan érinti a magyar előadóművészeket is. Idén biztosan nem jönnek Magyarországra neves külföldi fellépők, ezért az MTÜ arra biztatja a hazai fesztiválszervezőket, ha járványügyi helyzet már megengedi, magyar előadókkal szervezzék meg az eseményket.

Az Ügynökség a megvalósításhoz a korábbi fesztiváltámogatások sokszoros összegével kíván hozzájárulni. (Forrás: https://mtu.gov.hu/cikkek/turizmusfejlesztes-b-vul-szep-kartya-es-fesztivaltamogatas-1564)

A koronavírus-járvány hazai gazdasági hatásait enyhítő 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet alapján márciustól júniusig több mint 81 ezer kisadózó kap mentességet a KATA szerinti tételes adó megfizetése alól. Köztük sok, a turizmushoz kapcsolódó tevékenységet folytató KATÁsnak sem kell befizetnie az adót. (Forrás: https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/nav-allaspont-a-katasok-beveteli-ertekhatararol-1169544)

A Magyar Turisztikai Ügynökség egy rendhagyó kampányfilmmel áll ki a belföldi turizmus mellett „Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog” címmel.
https://www.youtube.com/watch?v=i-vGT5FaDMI

Címkék: turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit