Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Október 19. 09:11, szombat | Belföld
Forrás: - szerk. -

Túratippek 4. - Irány a Pilis

Túratippek 4. - Irány a Pilis

Esztergom és környékének rövid, ám annál izgalmasabb családi kerékpártúrázásra is alkalmas felfedezése a legtökéletesebb kikapcsolódási lehetőség!

Helyszín: Esztergom
Táv: 30 km
Idő: 3-4 óra
Nehézség: könnyű

Kellemes, délutáni könnyű kerékpártúra ajánlatunk, melyben ha végigtekerjük a Pilis, és a Dunakanyar ezen túraútvonalát, ideális kikapcsolódási lehetőséget kínál a langyos őszi időben magunknak, családunknak, barátaiknak.

1. Esztergomból, a Széchényi térről indulunk, és Dobogókő irányába haladunk végig a jól kitáblázott útvonalon! Esztergom vége tábla után, irány egyenesen Dobogókő felé.

2. Néhány kilométer sík úton való tekerés következik, ezután érkezünk meg egy árnyas, kellemes pihenőponthoz, ahol felkészülhetünk az előttünk álló nem túl hosszú hegyi szakaszhoz. A pihenőhely után csak kövessük a kanyargó utat.

3. Pihenőhelytől egy emelkedős, jó minőségű úton tekerünk felfelé, nagyjából 2 km-en keresztül. Egy elágazáshoz érkezünk, ahol balra térjünk le a főútról Pilisszentlélek irányába.

4. Itt már egy lejtős út vezet egészen a falu közepéig. A falu centrumában található nagy farakásnál, felfelé kell venni az irányt balra. Ez az út egyenesen a Pálos romokig vezet. A romok környéke tökéletesen alkalmas egy újabb pihenésre. Ez egy panorámás kilátóhely, ahol mindenképpen érdemes elidőzni.

5. Romoktól még néhány száz métert emelkedünk egészen az erdészeti útig. Itt balra forduljunk, és innen már csak gurulás, illetve nézelődés vár ránk egyenesen Pilismarótig.

6. Pilismaróton a főútig tart a gurulás, ahol ismét balra kell fordulnunk, Esztergom irányába. A főúton való haladás, csak néhány kilométerig tart, mivel Esztergom-Búbánatvölgynél letérhetünk a főútról a Duna parton haladó bringaútra. Ez a bringaút szinte egész végig alkalmas egy kis pihenésre, nézelődésre.

7. A bringaút egészen az esztergomi Erzsébet parkig vezet, ahonnan a Kis-Duna sétányon vezet tovább utunk. Itt árnyas fák, és kávézók szegélyezik tekerésünket. Széchenyi téren pedig egy jókora fagyizással zárhatjuk eme tökéletesre sikerült napot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.