Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Február 14. 16:22, szerda | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Túl az ötödik KEVE órán, azaz Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra

Túl az ötödik KEVE órán, azaz Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra

A Batthyány Lajos Általános Iskola 1. osztályos tanulóinak aktív részvételével zajlik a „Közlekedjünk Együtt Vigyázzunk Egymásra” program.

Az eddigi foglalkozásokon játékos formában ismerkedtek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival. A kis nebulók a közlekedési alapszabályokat gyakorolták, oktatófilmeket néztek közösen. Az előzőekben szituációs játékok, terepgyakorlatok, feladatlapok, színezők segítették az ismeretek élményszerű, gyakorlati elsajátítását.

Az 5. foglalkozás már nem csak elméleti, hanem gyakorlati jellegű volt, azaz élesben, kint a városban közlekedve frissítették és elevenítették fel eddigi tudásukat. A rendőr és tanító nénik irányításával az úttesten való átkelést gyakorolták, megfigyelték a közlekedési lámpák működését.

Forrás: Halász Attiláné, Nemcsok Alexandra, Tóth-Horti Zsuzsanna, batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)