Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. December 06. 20:00, szombat | Bulvár
Forrás: Ötvenentúl

Tudtad-e? 9 érdekes tény a szexről.

Tudtad-e? 9 érdekes tény a szexről.

A szex a pénz mellett lassan mindennek a mozgató rugója. Mindenki erre vágyik, mindenki erről beszél. A szexszel foglalkozó könyvek, filmek, cikkek, blogok manapság a legnagyobb népszerűségnek örvendenek.

Bármilyen információt megszerezhetsz, kortól és nemtől függetlenül a szexről. A világ nyitott és befogadó a témában – sok esetben talán túlságosan is, amitől éppen a szexben rejlő értékek látszanak elveszni. És mégis, úgy tűnik, tudunk még újat mondani. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, melyek nagy valószínűséggel az újdonság erejével hatnak majd.
Tudtad? A petrezselyem serkenti a természetes nemi hormonok képződését a szervezetben, ami bár a libidóra bizonyítottan nem hat, de a menstruációs ciklusokat szabályozza, és csökkenti a menstruációs fájdalmakat is.
Tudtad? A szervezetben fellépő cinkhiány kihat a szexuális vágyra és mindkét nem reprodukciós képességére. Emellett összefüggésben áll az ízérzékeléssel, a szaglással, a sebgyógyulással, és hiánya a haj szerkezetén is meglátszik.
Tudtad? A szexuális partnerek száma és rendszeres váltogatása hozzájárul a méhnyakrák kialakulásához. Ez azt bizonyítja, hogy a betegség összefüggésben áll egyes nemi úton terjedő fertőzésekkel.
Tudtad? Az az állítás, mely szerint a méheltávolítás után a szexuális élet lényegesen kevesebb élvezetet okoz, holland kutatók szerint téves. A műtéten átesett nők nagy része a kutatás során az ellenkezőjéről számolt be.
Tudtad? Amíg a köztudatban az él, hogy a férfiak álmodnak rendszeresen szexről, vagy szexuális töltettel rendelkező eseményekről, a nők mindössze 20 százalékkal maradnak az erősebbik nem mögött. A férfiak álmaiban 90 százalékos, a nőkében 70 százalékos arányban szerepel szexuális tartalom.
Tudtad? Az AIDS-et először 1981-ben diagnosztizálták, egy homoszexuális beteg vizsgálata során.
Tudtad? A cigarettázás világszintű megszüntetésével a férfiak szexuális kapacitása átlagosan körülbelül 60 százalékkal nőne.
Tudtad? Amíg régebben csak a szerencsejáték, a drogok, az alkohol vagy a nikotin szerepelt az első számú addikciók között, mára a sor kibővült olyan viselkedési függőségekkel, mint a szex, a körömrágás, a hajtépkedés, a vásárlás, a bulimia vagy éppen az internet.
Tudtad? Egy vizsgálat szerint azok a felnőttek, akik koraszülöttként jöttek a világra, később kezdik aktív szexuális életüket, mint társaik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára