Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 04. 10:24, szerda | Helyi
Forrás: HIROS.HU

Tudta? Veszélyben a Samsung okostelefon tulajdonosok!

Tudta? Veszélyben a Samsung okostelefon tulajdonosok!

Ez cseppet sem tréfa: nincs garancia a magánélet védelmére a gyártó számos telefonján, míg a Samsung ki nem ad javítást.

Kellemetlen hibát produkál több Samsung okostelefon:
tulajdonosaik tudtán kívül elküldik a mobilon tárolt képeket a mobil névjegyzékéből teljesen véletlenszerűen kiválasztott személyeknek. - adta hírül a HIROS.HU internetes hírportál.

Az aggasztó hibajelenséget először felhasználók jelezték a Redditen és a Samsung számos hivatalos fórumán, majd megírta a Gizmodo és a The Verge is.

A felhasználók telefonján még csak nem is látszik, hogy a fotókkal teletűzdelt üzenetek kimentek, csak akkor értesülnek róla, mikor az ismerősük értetlenkedve telefonál, vagy visszaír miattuk. Az még csak hagyján, míg családtag kapja meg a képeket, de lehet olyan felvétel, amelyik munkahelyi, vagy más kapcsolatoknak küldve kellemetlen helyzetbe hozza a tulajdonost.

A Reddit egyik felhasználója azt állítja, hogy a telefonja az éjszaka közepén elküldte az egész fotógalériáját.

Elsősorban a Samsung Galaxy S9, S9+, Note 8 készülékek tulajdonosai panaszkodnak, de nincs kizárva, hogy más Samsung okostelefonok is érintettek.

Vélhetően a hiba azért következett be, mert most ment ki a készülékekre az RCS (Rich Communication Services) üzenetküldő frissítése. Az RCS célja az elavult SMS protokoll javítása, de valami összezavarodhatott a programozásban.
Amíg a Samsung nem ad ki hivatalos javítást, addig a legegyszerűbb visszavonni a Samsung Üzenetek app hozzáférési engedélyét a mobiltárhelyéhez.

Az átmeneti letiltást a Beállítások/ Alkalmazások/ Üzenetek/ Engedélyek/ Tárhely menüpontban találjuk. A nyíllal jelzett kapcsolót kell elhúzni.

Címkék: hiba, okostelefon, samsung

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.