Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Augusztus 21. 08:52, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Tudatosítanunk kell, hogy nekünk van egy ország teremtő Szent királyunk

Tudatosítanunk kell, hogy nekünk van egy ország teremtő Szent királyunk

…akire elődeinkhez hasonlóan felnézhetünk, s aki egyszer elindította népünket, kijelölte az utat elődeinknek, de a maiaknak is – mondta augusztus 20-án ünnepi beszédében Csányi József polgármester

majd így folytatta: „Amíg más országok a jóléttől eltelve, irányjelzők nélkül bukdácsolnak a mai értékvesztett Európában, addig nekünk van egy vezérfonalunk, az az út melyet egykoron Szent királyunk kijelölt, melyhez ha ragaszkodunk, akkor reménykedhetünk csak, hogy minden esztendő augusztus havában emelt fővel megemlékezhetünk ország építő királyunkról.”

A Szent István téren megrendezett ünnepségen a polgármester beszédét követően az ünneplők Szent István szobránál helyezték el koszorúikat, virágaikat.

Az ünnepség a Szent István templom előtt szentmisével folytatódott, melyet Mayer Mihály nyugalmazott pécsi megyéspüspök celebrált. A szentmise az új kenyerek megáldásával ért véget, melyet a szokásokhoz hűen a Gazdakörök parádés csapata hozott a templom elé, hogy aztán azt a Városházánál felszelve megkínálják az ünneplőket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.