Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 11. 16:46, hétfő | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Tudás és tehetség

Tudás és tehetség

Ebben a tanévben 3 Batthyánys tanuló, Borbély Bálint Imre, Endre Balázs és Kisjuhász Bence indult a Vármegyei Matematikaversenyen.

Mindhárman a Batthyány Lajos Általános Iskola 7. z osztályos tanulói. Ennek a versenynek a célja, hogy lehetőséget biztosítson az iskolák tanulóinak arra, hogy összemérhessék matematikai tudásukat a velük egy megyében tanuló diákokkal.

A verseny 2 fordulós. Az 1. fordulót mindenki saját iskolájában írja meg. A verseny feladatlapjait, a javítókulcsokat a „Mategye” Alapítvány biztosítja. A dolgozatokat a javítókulcs alapján az iskola tanárai javítják ki. Az 1. forduló dolgozatainak összesítése alapján kerülnek meghívásra a 2. fordulóba a versenyzők.

A 2. forduló a megyei társszervező által felkért iskolákban került lebonyolításra 2024. február 5-én. Tanulóink mindhárman bejutottak a 2. fordulóba, amely Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskolában volt. A versenyen a feladatok megoldására az 5-8. osztályos tanulóknak 90 perc (5 feladat) áll rendelkezésükre. A tanulók íróeszközön, körzőn, vonalzón és szögmérőn kívül semmilyen más segédeszközt nem használhattak. A 2. forduló dolgozatait a „Mategye” Alapítvány által felkért szakmai zsűri értékelte.

A végső helyezések a 2. fordulóban elért pontszámok alapján kerültek megállapításra. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2024. március 8-án, pénteken hirdette ki a Megyei Matematikaverseny Bács-Kiskun vármegyei eredményét.

A díjátadót Kecskeméten, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában tartották meg, melyre iskolánk diákjai közül nagy örömünkre Borbély Bálint is meghívást kapott. Bálint az előkelő 9. helyezést érte el. Munkáját oklevéllel és tárgyjutalommal díjazták. Felkészítő tanára Rádiné Petróczi Márta.

Forrás: Rádiné Petróczi Márta, batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.