Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 15. 07:13, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a hétvégén a Balatonból

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a hétvégén a Balatonból

A hétvégén a rendőrök tucatnyi embert mentettek ki a Balatonból, volt, akinek a hajója az erős szélben meghibásodott, elsodródott, felborult vagy megfeneklett.

Tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t vasárnap.
A bajba jutottak a vízi rendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna partot érni. Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre a megélénkült szélben, elsőfokú viharjelzés idején. Mint kiderült, meghibásodott a hajó kormánylapátja, s emiatt irányíthatatlanná vált. A vízi járművön egy budapesti férfi és két fiatalkorú lány utazott, akiket a rendőrök biztonságba helyeztek, a hajót a közeli kikötőbe vontatták.

Egy másik mentésre azért volt szükség, mert Fonyód partjától mintegy 500 méterre felborult egy vitorlás, amelyről két pécsi férfi a vízbe esett. (Elsőfokú viharjelzés volt érvényben). Ebben az esetben a rendőrök segélyhívásra reagálva kezdték meg a mentést, a vitorlást is partra húzták.

A balatonkenesei vízi rendőrök szombaton koradélután Balatonalmádinál járőröztek másodfokú viharjelzés idején, amikor észlelték, hogy a parttól mintegy 200 méterre elsodródott egy szörfös, aki segítséget kér. A 43 éves budapesti férfi beszámolója szerint a viharos szél és az erős hullámzás miatt már nem tudott önerejéből visszajutni a partra.

A balatonkenesei vízi rendőrök egyszerre két bejelentést is kaptak a másodfokú viharjelzésben arról, hogy két vitorlás kishajó is a mederfenéken akadt, és működésképtelenné vált. Vezetőik az erős szélben és hullámzásban nem tudták irányítani a járművüket, ráadásul a meghajtó motorjaik is meghibásodtak. Az egyik hajóról egy, a másikról öt férfit kellett menteni.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra szombaton több bejelentés is érkezett, hogy a másodfokú viharjelzés ellenére, az erős szélben és hullámzásban is bérbe adják a vízibicikliket a Balaton déli partján. A rendőrök emiatt egy zamárdi és egy siófoki kölcsönző tulajdonosa ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére