Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2016. Április 20. 15:16, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Itt vannak a holnapi országos razzia helyszínei

Itt vannak a holnapi országos razzia helyszínei

Csaknem kilencszáz helyen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését a holnap reggel hat órakor kezdődő, 24 órás akcióban.

Kiss Csaba, az ORFK osztályvezetője elmondta: egy-egy traffipaxot hat-hét helyen vetnek majd be, az ellenőrzések helyszínét és időpontját a rendőrség honlapján teszik közzé. Ezen a napon egész Európában szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. A cél, hogy tudatosítsák a gyorshajtás veszélyét, hiszen évek óta ez okozza a legtöbb balesetet - tette hozzá Kiss Csaba.

A közmédia tudósítója a déli híradóban elmondta, már élesítik a traffipaxokat a rendőrök, akik csütörtök reggel 6 órától péntek reggel hat óráig az összes mobil traffipaxot bevetik. Tavaly egyébként több mint ötezer autós szaladt bele a szintén előre meghirdetett akcióban a sebességmérő készülékekbe.

Idén 874 helyen mérnek majd a rendőrök, és hogy pontosan hol, arra most is javaslatokat tehetett a lakosság. Most hatszáz értékelhető kérés érkezett a rendőrséghez, zömmel kisebb forgalmú lakott területekről, ahol eddig ritkán jelentek meg a rendőrök – hangzott el a beszámolóban.

Kiss Csaba, az ORFK osztályvezetője korábban elmondta: egy-egy traffipaxot hat-hét helyen vetnek majd be, az ellenőrzések helyszínét és időpontját a rendőrség honlapján teszik közzé.

Ezen a napon egész Európában szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. A cél, hogy tudatosítsák a gyorshajtás veszélyét, hiszen évek óta ez okozza a legtöbb balesetet - tette hozzá Kiss Csaba.

A helyszínek listáját az alábbi linken találhatja:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/speedmarathon-1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 14:57, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.