Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2015. Május 14. 17:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

‘Trónbitorlók’ a Polgármesteri Hivatalban

‘Trónbitorlók’ a Polgármesteri Hivatalban

Rendhagyó városházi nyílt napot szervezett ma (május 14-én) Dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke, aki ezzel szerette volna közelebb hozni a diákokat a közügyekhez.

Rendhagyó városházi nyílt napot szervezett ma (május 14-én) Dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke, aki ezzel a látogatással és bemutatkozással a diákokat szerette volna közelebb hozni a közügyekhez. A lenyűgöző arcokból láthatóvá vált azonnal, hogy siker koronázta ezt a remek ötletet.

Ma kivételes lehetőség nyílt a diákok számára, hogy megismerjék a Városháza épületét, történetét, jellegzetességeit, érdekességeit és az ott dolgozók felelősségteljes munkáját, így a továbbiakban nem kell úgy tekinteniük ezután a közügyekre, mint távoli, elérhetetlen dologra.

A diákok az épület történetének megismerése után meglátogatták Csányi József polgármestert irodájában, beszélgettek vele munkájáról és egy pillanatra a székébe ülhettek a vállalkozó kedvűek. Ezután folytatták útjukat Dósai Bence kabinetfőnökhöz és Dr. Faragó Zsolt jegyzőhöz, ahol betekintést nyerhettek a városvezetés működésébe. Az alpolgármester urak is szívesen látták a fiatalokat, majd néhány gondolat megosztása után a csapat ellátogatott a Pénzügyi Osztályra, a Levéltárba és a Járási Hivatalba. A diákok látogatása a testületi ülésen történő részvétellel fejeződött be.

A munkafolyamatok megismerése és a személyes találkozás felelős vezetőinkkel láthatóan lenyűgözte a Móra Ferenc Gimnázium tanulóit és remélhetőleg a későbbiek során felelős választópolgárokként vagy később akár felelős szervezeti vezetőkként aktív részesei lesznek majd Kiskunfélegyháza fejlődésének.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:08, kedd | Helyi

Emléknapokkal tisztelegnek Móra Ferenc munkássága előtt

Ma (február 7-én) a Móravárosban tartott koszorúzási ünnepséggel vette kezdetét Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Emléknapok.

2023. Február 07. 17:55, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a februári vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. február 12., vasárnap.

2023. Február 07. 16:56, kedd | Helyi

Országos természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

2023. Február 07. 10:43, kedd | Helyi

Farsangi családi szombat délelőtt a Hattyúházban

Szeretettel várja a kicsiket és nagyokat a farsangi családi szombat délelőttre 2023. február 11-én, szombaton 9-12-ig a Hattyúházba.