Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Május 25. 11:13, vasárnap | Belföld
Forrás: Félegyházi Hírek

Trafikokat érintő változás

Trafikokat érintő változás

Május 30-a után jelentősen változnak a nemzeti dohányboltok létesítésére, illetve működtetésére vonatkozó szabályok – tudatta Suller György Attila őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.

Május 30-a után jelentősen változnak a nemzeti dohányboltok létesítésére, illetve működtetésére vonatkozó szabályok – tudatta Suller György Attila őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.

Jogszabályváltozás miatt módosul a nemzeti dohányboltok létesítésének, illetve a jelenleg is üzemelő ilyen jellegű kiskereskedelmi egységek működtetési rendje.
Ennek megfelelően május 30-tól:
- nem lehet trafikot működtetni egyetlen benzinkúton sem;
- nem üzemelhet trafik 2500 m2-nél nagyobb alapterületű üzlethelyiségben (például hipermarketben, plázában stb.), sem azokból leválasztva, sem azok kiegészítő üzletsorán, vagy parkolójában.
A változások a jelenleg működő trafikokat is érintik. Ennek megfelelően, akinek üzlete a fenti kritériumok valamelyikének nem felel meg, annak legkésőbb 2014. május 30-ig módosítania kell telephelyét úgy, hogy eleget tegyen a jogszabályban meghatározott feltételeknek. Aki ezt megteszi, annak dohány-kiskereskedelmi engedélyét a NAV határozattal módosítja, így az üzlet működésében nem keletkezik fennakadás. Ellenkező esetben az engedély módosítására nincs jogszerű mód, ezért azt visszavonják.
A költöző trafikoknak azonban figyelemmel kell lenni arra is, hogy nem nyitható trafik egy másik dohánybolt bejáratától a KRESZ szabályainak megfelelő gyalogosútvonalon számított 200 méter távolságon belül.
Aki tehát új nemzeti dohányboltot kíván kialakítani, annak figyelembe kell vennie a fenti szabályokat, ellenkező esetben a NAV nem adhat dohánytermék kiskereskedelmére vonatkozó engedélyt.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a dohánykereskedőket országszerte 14 helyszínen, fórumokon tájékoztatta a megváltozott szabályokról.
További információk elérhetők a NAV internetes honlapján, a következő linken: http://www.nav.gov.hu/nav/trafik/kozerdeku_informaciok/tajekoztatok/dohanybolt_elhelyezkedes.html
Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.