Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 29. 13:09, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - MSZP: Tatabányán fideszes családtagok nyithatnak üzletet kereskedői múlt nélkül

Trafik - MSZP: Tatabányán fideszes családtagok nyithatnak üzletet kereskedői múlt nélkül

Tatabányán a képviselő-testület fideszes frakcióvezetőjének lánya négy trafik pályázatát nyerte el kereskedői múlt nélkül, a helyi kulturális központ ügyvezetőjének eddig könyvtárosként dolgozó felesége pedig két üzletet nyithat - közölte az MSZP Komárom megyei elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Lukács Zoltán, aki a párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese is, elmondta, "nem tudjuk véletlennek tekinteni azt, hogy több száz pályázó közül a fideszes politikusok vagy családtagjaik kaptak lehetőséget trafikot nyitni". Kijelentette, ha igaznak bizonyul, hogy pártfórumokon döntöttek a pályázatokról, akkor az MSZP a legfőbb ügyészhez fordul, mert az ügy vezető politikusokat érintő bűncselekmény.
Úgy fogalmazott, a trafikügyben Tatabányán is látszik a "Fidesz ujjlenyomata".
Hozzátette: a településen 300 helyett két hónap múlva már csak 36 üzletben lehet cigarettát venni, az üzleteket összesen 18 tulajdonos birtokolja.
Lukács Zoltán szerint a dohánytermékek forgalma Tatabányán hatmilliárd forint egy évben, így egy üzletre évente 17 millió forint forgalom esik, ha a parlament elfogadja Lázár János államtitkárnak az árrést négyről tíz százalékra emelő javaslatát.
A politikus számítása szerint a tatabányai képviselő-testület fideszes frakcióvezetőjének családja közel hetvenmillió forintos garantált haszonhoz juthat, ha a törvény megszületik. Az eddig könyvtárosként dolgozó, a Vértes Agora kulturális központ ügyvezetőjének felesége is 34 millió forintos haszonra számíthat, ami körülbelül 30 évi bére - mondta Lukács Zoltán, majd hozzátette, hogy kereskedelmi lehetőséget kapott az oroszlányi fideszes alpolgármester és egy dorogi fideszes képviselő édesanyja is.

Címkék: Párt-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország