Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 05. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - Együtt-PM: a trafikbotránnyal betelt a pohár

Trafik - Együtt-PM: a trafikbotránnyal betelt a pohár

A trafikbotránnyal betelt a pohár, s nemcsak az egyszerű dohányosoknál és a trafikot üzemeltetőknél, hanem minden olyan magyar állampolgárnál is, akinek fontos a becsület - mondta Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség szombati, budapesti tiltakozó akcióján.

Karácsony Gergely kijelentette: ez az ügy világosan mutatja, hogy amit a Fidesz kormányzat csinál, az "uralkodás az állampolgárokon". A trafikpályázatok kapcsán ellopják a közvagyont és aztán megpróbálják eltüntetni a nyomokat is azzal, hogy az információszabadságról szóló törvényből kiveszik azokat a jogokat, amik alapján meg lehetne ismerni a pályázatokat.
Karácsony Gergely kitért arra is, hogy amikor mindezen felháborodva Szilágyi Péter képviselőtársával "Loptok, csaltok, hazudtok" feliratú táblát vittek be a Parlamentbe az egyik fideszes képviselő azt mondta nekik, hogy "hulladékok". Ő az a képviselő, akivel a később megbukott hulladékgazdálkodási törvényt nyújtatták be, ő az aki, egy állami cég igazgatói posztjáról nem mondott le, mert azt nem tartja összeférhetetlennek a képviselőséggel, és az ő fia is kapott egy trafikot Miskolcon. "Az a kormányzat, amely ilyen képviselőket küldött az Országgyűlésbe, az elvesztette az összes erkölcsi hitelét" - szögezte le a PM vezetője.
Ez a kormányzat "egy rabló banda, akit el kell zavarnunk" - emelte ki a PM vezetője, hozzátéve, hogy ehhez állampolgárok kellenek, akik vállalják véleményüket.
A Képviselő Irodaház előtt PM-es politikusok - köztük Szabó Tímea, Szilágyi Péter, Szilágyi László és Dorosz Dávid - független országgyűlési képviselők - aktivisták és állampolgárok közösen morzsoltak dohányt a kormánypárti képviselőknek címzett borítékokba, amelyhez egy "figyelmeztető levelet" is mellékeltek.
A kormánytagoknak szóló levelet Tordai Bence, a PM elnökségi tagja olvasta fel. Ebben egyebek mellett azt kérdezik, hogy ha dohányra van szükségük miért nem szóltak, "miért kellett meghozniuk minden idők legnagyobb mutyitörvényét, a trafiktörvényt", továbbá hogy "miért kellett összetákolni egy, az információszabadságot megsemmisítő törvénymódosítást". Azt írták a képviselőknek, hogy még nem késő, indítványozzák ezen törvények visszavonását, vagy legalább egy válaszlevélben jelezzék, hogy elhatárolódnak ezektől a rendelkezésektől - ismertette a levelet Tordai Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során