Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2011. November 15. 07:33, kedd | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Tőzsde: versenyben a szolgáltatók

Tőzsde: versenyben a szolgáltatók

A válság kitörése óta is folyamatosan bővült a magyar lakosságon belül az online tőzsdézők köre, ma már mintegy 100 ezer kisbefektető köt tőzsdei ügyletet a világhálón az újabb felmérések szerint - írja a KBC Securities.

A növekedés elindította a fejlesztői versenyt a szolgáltatók között, akik az önállóan és közvetlenül kereskedhető termékek körének bővítésével és az újabb külföldi piacok megnyitásával járulnak hozzá, hogy egyszerűen és olcsón lehessen érdekes befektetési stratégiákat kialakítani. Az internetes tőzsdei műveletek terjedésével a háziasszonyok is hozzáférnek az értékpapírpiacokhoz, a világhálón tőzsdei ügyletet kötő magyarok száma mára megközelítette a lakosság 1 százalékát a GfK Hungária legújabb felmérése szerint. Az értékpapír-piaci szolgáltatók innovációja révén az online tőzsdézők körében rövid idő alatt el fognak terjedni a nemzetközi piacokon már hosszú ideje népszerű, itthon viszont a nagy tömegek számára még kevéssé ismert tőzsdei termékek. Ezekkel korábban nem is remélt befektetési stratégiákat lehet kialakítani elfogadható áron. Ebbe a körbe sorolhatók az ETF-ek, azaz a tőzsdén forgalmazott befektetési alapok, amelynek egyetlen magyarországi példánya a Budapesti Értéktőzsdére 2006 végén bevezetett BUX ETF.

Ez a fecske azonban nem csinált nyarat, a BÉT-en azóta sem bővült az ETF-ek száma, miközben a nemzetközi értékpapírpiacokon gyors karriert futottak be a tőzsdén kereskedett alapok. Az európai ETF-kereskedésben vezető piacnak számító frankfurti börze Xetra kereskedési rendszerében jelenleg több mint ezer különféle ETF-fel kereskedhetnek az online tőzsdézők és a havi átlagos forgalom jóval meghaladja a 10 milliárd eurót.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: lakosság, tőzsde, válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 15:46, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez

Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján.

2024. Február 26. 15:44, hétfő | Belföld

Dézsi Csaba Andrást indítja a Fidesz Győrben

A kormány készen áll a Dézsi Csaba András polgármester vezetése alatt az elmúlt években Győrrel kiépített sikeres együttműködés folytatására, hogy a város továbbra is a magyar gazdaság egyik legfőbb motorja maradhasson

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.