Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Február 01. 05:50, hétfő | Helyi
Forrás: Varga Ferenc

Továbbra is lendületben az Astra

Továbbra is lendületben az Astra

A női futsal NB-I 14. fordulójában a DVTK Vénusz együttesét fogadta az Astra csapata. Többnyire látványos mérkőzéseket játszott a két csapat a korábbi találkozókon is, ősszel 3-3 volt a miskolci összecsapáson.

A két együttes eddig azonos pontot gyűjtött, az Astra jobb gólkülönbségével előzte meg a DVTK-Vénuszt a tabellán.

Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls – DVTK - Vénusz 8 – 2 (3-1)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna. 2016. 01. 31. 14: 00

Játékvezetők: Márkus András, Kaszala Mihály, Andrásy Balázs

Astra: Varga Luca – Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Nagy Anett, Gál Tímea.

Cserék: Király Bianka, Szabó Nóra, Godvár Katalin. Vezetőedző: Dombó János

DVTK-Vénusz: Almási Ildikó – Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Boros Kinga, Miliczki Noémi.

Cserék: Rondzik Júlia, Szőke Zsuzsanna, Paranai Enikő, Kresák Katalin, Kovács Alíz.

Vezetőedző: Thür Antal.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (2), Nagy Anett (2), Gál Tímea (2), Dikanová Dominika, Godvár Katalin illetve Bernáth Csilla, Boros Kinga.

Jól kezdett az Astra, Szabó Boglárka az első támadás végén látványos gólt szerzett az első percben, 1-0.

A miskolciak két perc elteltével kiegyenlítettek, Bernáth Csilla elcsípett egy eladott labdát és helyzetét értékesítette, 1-1.

Felváltva vezették támadásaikat a csapatok, de mindkét oldalon a kapusok parádéztak.

Az Astra fokozatosan átvette az irányítást, szebbnél-szebb gólokat szereztek Nagy Anett és Dikanová Dominika találataival. Az első játékrész végére kialakult a 3-1-s hazai vezetés.

Szünet után tovább növelte előnyét a hazai csapat, sorozatban jöttek a gólok is. Godvár Katalin szabadrúgásból, Nagy Anett egyéni akciója végén talált a hálóba, így az eredményjelző 5-1-s hazai vezetést mutatott.

A vendégek gyorsan válaszoltak, Boros Kinga szabadrúgásból szépített, 5-2.

A mérkőzés hajrája a 37. perctől újabb három hazai gólt hozott. Előbb Szabó Boglárka szögletrúgás után kapott átadást, egy igazítás után a kapu jobb oldalába lőtt, majd Gál Tímea következett, aki kitűnő védőmunkája mellett kétszer talált be a miskolci kapuba, így a végére kialakult a 8-2-s végeredmény.

Gólgazdag, közönségszórakoztató mérkőzést láthatott a szép számú publikum, akik fergeteges hangulatot teremtettek a csarnokban.

Mindkét csapat felvállalta a nyilt játékot, amiből ma az Astra jött ki jobban, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a sportszerű találkozón.

Gál Tímea (Astra játékos): Úgy érzem jól játszottunk a mai mérkőzésen. Nem tudom, mikor éreztem ilyen jól magam, felszabadultan tudtam játszani, a csapatról ugyanezt éreztem.

Mindenki felszabadultan és boldogan játszott, ez hozta meg a sikert. Sok gólt rúgtunk, úgy érzem ennek ellenére a helyzetkihasználáson, kell még javítani. Le a kalappal a csapat előtt.

Dombó János (Astra vezetőedző): Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Miskolc csapatával, általában velük mindig jó mérkőzéseket játszunk. Hangulatos, gólgazdag, sportszerű mérkőzést láthattak a kilátogató nézők.

Hétről-hétre javul játékunk, az utóbbi négy mérkőzésen sok gólt szereztünk, de soha nem lehetünk elégedettek, dolgozunk tovább.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.