Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Szeptember 01. 16:53, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Továbbra is hibátlan a KHTK

Továbbra is hibátlan a KHTK

A megyei I. osztályú labdarugó bajnokság harmadik fordulójában találkozott a címvédő és az előző szezon bronzérmese. Tompán mindig izgalmas és fordulatos mérkőzéseket játszott a két csapat.

Tompa SE – Kiskunfélegyházi HTK 0 – 3 (0-0)

Tompa: 100 néző. 2014. 08. 31-Vasárnap 17: 00
Vezette: Bíró Roland (Szabó Péter, Tamás Lajos)

Tompa SE: Mikovic – Suknovic, Ostrogonac, Kárász, Varga (Szegedi), Vizin, Raicevic, Pálfi, Godar, Lukac, Bozóki

KHTK: Jelen – Golovics, Sándor, Vojtovics (Némedi), Szabó T.- Ábel (Balog M.), Palásti,- Balog Sz., Csurka (Lapsánszki), Tóth I.(Katona B.)- Vékes (Zs. Juhász) Vezetőedző: Némedi Norbert.
Gólszerzők: Balog Sz.(49.), Csurka (56.), Lapsánszki (86.)
Jók: Mikovic, Ostrogonac, Pálfi, Bozóki illetve Vojtovics, Balog Sz., Csurka, Vékes.
Sárga lap: Vizin, Bozóki illetve Sándor, Vojtovics, Ábel, Palásti.
Piros lap: Lukac (53.)

A várakozásnak megfelelően nagy iramban kezdtek a felek. Mindkét együttes előtt voltak lehetőségek, de a kapuk előtt sok volt a pontatlan megoldás. A hazaiak ebben a szezonban nem a legjobban kezdtek, eddig csak egy pontot gyűjtöttek. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik fél sem talált a kapuba.

Szünet után a címvédő vendégek lendületesebben játszottak, nagyon megbecsülték a labdát és a 49. percben vezetéshez jutottak. Ábel szögletére Balog Szabolcs érkezett, megelőzte a hazai védőket, és biztosan fejelt a hálóba, 0-1. A vezetés még biztosabbá tette a vendégeket, sorra vezették támadásaikat, több lehetőségük is volt. Az 56. perc újabb vendéggólt hozott, Palásti átadásával Vékes kilépett, lerázta a védőket és a kifutó kapust is, önzetlen átadását Csurka az ötösről váltotta gólra, 0-2.
A mérkőzésnek ebben a szakaszában a hazai csapatnál némi erőnléti gondok is jelentkeztek, fordulópont volt, hogy Lukac az 53. percben piros lapot kapott. A vendégek nagy fölényben játszottak, rövidpasszos játékuk ellen a hazaiak nem boldogultak. A mérkőzés utolsó szakasza továbbra is a vendégeké volt, a 86. percben a jobboldalon lendületesen kilépő Balog Sz. pontos, lapos beadására Lapsánszki érkezett és beállította a végeredményt, 0-3.

A látottak alapján jó mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók. Az első félidőben még jól tartották magukat a hazaiak, de a második játékrészben a vendégek akarata érvényesült. Átgondolt, szervezett játékukkal felülmúlták ellenfelüket, és megérdemelt győzelmet arattak.

Némedi Norbert, a KHTK vezetőedzője: Az egész meccsen félkontra játékot igyekeztünk játszani, meg is voltak a labdaszerzések, csak az indításokkal voltak gondjaink. Az első félidőben a Tompa jól játszott, a második játékrészben, erőben és játékban is felülmúltuk őket.
Pontrúgásból szereztük meg a vezetést, utána több gól is benne volt a mérkőzésben, nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.