Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 21. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

Tovább nőtt Magyarország idegenforgalma

Tovább nőtt Magyarország idegenforgalma

A tavalyi rekordév után januárban sem lassult a magyar turizmus növekedése, a szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma emelkedett a legdinamikusabban

– így értékelte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a legfrissebb statisztikai adatokat az MTI-nek kedden.

A szállodaszövetség szerint is kiemelkedőnek számít az előszezoni vendégforgalom kétszámjegyű emelkedése.

Kiemelte:
Budapesten több mint 25 százalékkal emelkedett a belföldi turisták száma, és a Balatonnál is 22 százalék feletti növekedést mértek.

Ez utóbbi azért is fontos, mert céljaik között szerepelt, hogy a hazai és a külföldi vendégek is felismerjék, a Balaton nem csak július-augusztusban nyújt élményeket, hanem télen is. A januári bővülés minden tekintetben meglepetést hozott, erre nem számítottak.

„Magyarország biztonságos ország, és a biztonságos országoknak van a turizmus-vendéglátásban jövőjük” – húzta alá Guller Zoltán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden azt közölte, januárban 10,4 százalékkal nőtt az idegenforgalom, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 13,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.