Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 03. 08:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Tovább lesz érvényes a védettségi igazolvány

Tovább lesz érvényes a védettségi igazolvány

Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához -mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható.

A vírus az ötödik hullámban lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

Februárban megérkezik az első teljes 13. havi nyugdíj

Gulyás Gergely elmondta: a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, "most bő egy évtized gazdasági eredményeire támaszkodva vissza tudjuk adni" azt.

Kitért arra is: februárban visszautalják a gyermekeseknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót, és a 25 év alatti fiatalok is kézhez kapják az első adómentes fizetésüket.

Gulyás Gergely bejelentette: a kormány vis maior alapot hoz létre a hétvégi viharkárok enyhítésére. Mint mondta, a vihar elsősorban a mezőgazdaság, azon belül is a fóliás zöldségtermesztés területén okozott komoly károkat.

Gulyás: ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés

Ha nincs orosz gáz, akkor nincs rezsicsökkentés; ma a legolcsóbban gázhoz jutni Oroszországból tudunk - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A tárcavezető kiemelte: az Magyarország és Európa érdeke is, hogy a dialógust Oroszországgal fenntartsa, a gazdasági kapcsolatokat pedig - amennyire erre a jelenlegi keretek között van lehetőség -, erősítse, "ugyanakkor persze tegyünk meg mindent annak érdekében, ami Európa hatalmában áll, hogy bármilyen konfliktus és erőszak és háború a térségben, Ukrajnában elkerülhető legyen".

Hangsúlyozta: Magyarország tisztában van a helyével és a súlyával, így vélhetően az, hogy "Oroszországnak az Egyesült Államok, illetve Európa kíván-e, tud-e olyan garanciákat adni, amelyet az oroszok kérnek, az nem Magyarország döntésén fog múlni". Viszont Magyarország számára éppúgy, mint Európa számára az energiabiztonság kérdése és az Oroszországgal való kapcsolatok nem függetleníthetők egymástól - mutatott rá.

Kifejtette: 2036-ig biztosított Magyarország irányába az orosz gázszállítás, a keddi találkozóján a magyar miniszterelnök és az orosz elnök pedig abban maradt, hogy nyitottak arra, hogy további egymilliárd köbméterrel megnöveljék a szállítási mennyiséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni