Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 27. 07:04, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Tovább csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

Tovább csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

3793-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 idős krónikus beteg – közölte a koronavirus.gov.hu oldal.

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 505-re emelkedett az elhunytak száma, 1856-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1432-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti.

Jelenleg 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1805 ember) és Pest megyében (535) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (369), Zala megye (247), Komárom-Esztergom megye (243) és Csongrád megye (114). A legkevesebb fertőzött Békés megyében (11) és Heves megyében (13) van Magyarországon.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Már minden megyében és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. Az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet is már ki van hirdetve a Magyar Közlönyben.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot - közölték. Azt írták: a különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben Magyarországon el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára