Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 30. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Tovább csökken az adósságállomány

Tovább csökken az adósságállomány

300 millió forinttal csökken júniusban a Kiskunfélegyháza város adósságállománya. A sportcsarnok üzemeltetésével kapcsolatban felhalmozódott 414 millió forint tartozás, az egy összegben való törlesztés után 114 millió forintra apad.

300 millió forinttal csökken júniusban a Kiskunfélegyháza város adósságállománya. A sportcsarnok üzemeltetésével kapcsolatban felhalmozódott 414 millió forint tartozás, az egy összegben való törlesztés után 114 millió forintra apad. A fennmaradó hátralékot 2015. május 15-ig kifizeti a város a 3P Kész Aréna Kft. részére.Teljesítés esetén, éves szinten több mint 40 millió forint kamatfizetési kötelezettségtől mentesül Kiskunfélegyháza – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián polgármester.

Az érvényben lévő szerződés szerint az önkormányzatnak havi 34 millió forintos fizetési kötelezettsége volt a 3P Kész Aréna Kft. felé. A nehéz gazdasági helyzet miatt ehelyett mindössze havi 20 millió forint törlesztő részletet fizetett a város, az összeget januártól 25 millió forintra emelték. A felhalmozódott 414 millió forintos szállítói tartozás ügyében egyeztetés kezdődött, melynek során a 3 P Kész Aréna Kft. képviselői közölték: cégük a jövőben nem tud eltekinteni a szerződés szerinti teljesítéstől, egyben kérték a szállítói tartozás mielőbbi rendezését. A város vállalta a tartozás közel kétharmadának egy összegben történő kifizetését, valamint azt, hogy a hátralékot 2015. május 15-ig megkapja a 3 P Kész Aréna Kft. A kiskunfélegyházi önkormányzata 2015. júniusától a szolgáltatási szerződés szerinti teljes összeget fizeti a 3 P Kész Aréna Kft. felé, ezzel megszűnik az adósság további növekedése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.