Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 25. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Tovább bírja a mobil

Tovább bírja a mobil

Azt nem állítjuk, hogy ha hallgat a tanácsainkra, akkor a jövőben a mobilja nem mindig a lehető legrosszabbkor fog lemerülni, de talán ritkábban merül le, ha takarékoskodik az energiával.

A mai mobilokba már lítiumionos akkumulátorok kerülnek. Ezek nemcsak azzal az előnnyel bírnak, hogy hosszú élettartamúak, legalább ezres nagyságrendű feltöltési ciklusra tervezik őket anélkül, hogy drasztikusan veszítenének kapacitásukból. További előnyük, hogy eltérően a hagyományos akkumulátoroktól, amelyeknél azt „tanultuk”, hogy teljesen fel kell tölteni és utána a használat során teljesen le kell meríteni (ki kell sütni) az akkut, a lítium-ionos erőforrások ezt nem követelik meg. Így sokkal kényelmesebbek a gyakorlatban, és az akku élettartamát megnöveli, ha a feltöltöttségét mindig 30 és 95 százalék között tartja. Ha a kijelző fényerejét a maximumról a minimumra csökkenti, az akku energiája 70 százalékkal tovább tart! Ha a csengőhang hangosságát, és egyáltalán a hangerőt csökkenti (nem beszélve a kihangosított üzemmódról, amely igazi energiazabáló), ugyancsak ráér az akku újratöltésével.

Mobilját óvja a szélsőséges hőmérséklettől: mostanában leginkább a tűző naptól. A strandon könnyen felforr mobiljának az agya is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.