Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Augusztus 10. 11:00, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Tovább bírja a mobil

Tovább bírja a mobil

A mai mobilokba már lítiumionos akkumulátorok kerülnek. Ezek nemcsak azzal az előnnyel bírnak, hogy hosszú élettartamúak, legalább ezres nagyságrendű feltöltési ciklusra tervezik őket.

Azt nem állítjuk, hogy ha hallgat a tanácsainkra, akkor a jövőben a mobilja nem mindig a lehető legrosszabbkor fog lemerülni – hiába, azon nem lehet változtatni, mert azt Murphy törvénye írja elő. De talán ritkábban merül le, ha takarékoskodik az energiával.

A mai mobilokba már lítiumionos akkumulátorok kerülnek. Ezek nemcsak azzal az előnnyel bírnak, hogy hosszú élettartamúak, legalább ezres nagyságrendű feltöltési ciklusra tervezik őket anélkül, hogy drasztikusan veszítenének kapacitásukból. További előnyük, hogy eltérően a hagyományos akkumulátoroktól, amelyeknél azt „tanultuk”, hogy teljesen fel kell tölteni és utána a használat során teljesen le kell meríteni (ki kell sütni) az akkut, a lítium-ionos erőforrások ezt nem követelik meg. Így sokkal kényelmesebbek a gyakorlatban, és az akku élettartamát megnöveli, ha a feltöltöttségét mindig 30 és 95 százalék között tartja. Ha a kijelző fényerejét a maximumról a minimumra csökkenti, az akku energiája 70 százalékkal tovább tart! Ha a csengőhang hangosságát, és egyáltalán a hangerőt csökkenti (nem beszélve a kihangosított üzemmódról, amely igazi energiazabáló), ugyancsak ráér az akku újratöltésével.

Mobilját óvja a szélsőséges hőmérséklettől: mostanában leginkább a tűző naptól. A strandon könnyen felforr mobiljának az agya is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt