Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 19. 11:23, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Tourist Police Félegyházán

Tourist Police Félegyházán

Egész július hónap folyamán a helybeli lakosok és az idelátogató vendégek biztonságát hivatott elősegíteni az a lelkes fiatalokból álló csapat

Egész július hónap folyamán a helybeli lakosok és az idelátogató vendégek biztonságát hivatott elősegíteni az a lelkes fiatalokból álló csapat – Tourist Police munkatársak – akik önként vállalva végeznek járőrszolgálatot városunk közterein.
A hét folyamán (július 15-19) négy középiskolás veszi ki részét a munkából, akik egyrészt bűnmegelőzési jelleggel járják be a várost, másrészt a Tourinform irodával együttműködve eligazítást nyújtanak – akár idegen nyelven is – , valamint tájékoztató anyaggal látnak el a városunkba érkező vendégeket.

A helyi rendőrkapitányságon minden reggel 10 órakor kapnak eligazítást, hogyaznap a város mely részén végezzenek járőrszolgálatot. Kiemelt helyszínnek számítanak a Kossuth Lajos utca, Béke tér, Petőfi tér, valamint a vasútállomás.
Ők maguk ugyan nem jogosultak eljárni egy-egy ügyben, azonban munkájukkal támogatják és elősegítik a rendőrség munkatársait- tájékoztatta lapunkat dr. Horváth Rekedt Gréta Kiskunfélegyházai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.
Amennyiben szabálysértést észlelnek azonnal értesítik a rendőrkapitányság helyi illetékeseit. Erre azonban a hónap folyamán szerencsére nem került sor. A szolgálatot Kena nevezetű kábítószer-kereső kutya színesíti, aki a gazdájával és a Tourist Police munkatársaival időnként együtt dolgozik.
Az önkéntesek munkájuk jutalmául 14 órától a helyi strandon frissülhetnek fel, miközben nyitott szemmel figyelik azokat a rossz szándékú személyeket, akik kihasználva a vendégek pihenését, eltulajdonítják személyes vagyontárgyaikat.

A 16 év körüli diáklányok a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény 2. osztályos rendészeti szakos tanulói. Többségük a jövőben is szeretne komolyabban foglalkozni a rendészettel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.