Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 18. 16:03, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Tótkomlóson és Békéscsabán remekeltek a Koppány Íjászok

Tótkomlóson és Békéscsabán remekeltek a Koppány Íjászok

Tótkomlóson rendezték meg 2019. február 10-én a DAR 3D 2018. évi bajnokság eredményhirdetését, valamint a 2019-es bajnokság első fordulóját.

A Turul Koppányoknak két versenyzője indult ezen a megmérettetésen. Kovács Máté, aki tavaly még a KHTK Fénypárducok versenyzőjeként versenyezte végig a bajnokságot. Máté kiváló versengéssel a 2018. év Délalföldi Régió bajnoki címét szerezte meg 3D szakágban.
Az élet úgy hozta, hogy Máté 2019-ben a Turul Koppány ÍHSE hez igazolt át.
Ezáltal a 2019 es bajnokság első fordulója Koppány szemmel a következőképpen alakult.
Kovács Máté immáron Turul Koppány versenyzőként 148 ponttal az első helyen végzett.
Kovács László 132 ponttal a kategóriájában második lett.


Magyar Íjász Szövetség szervezésében 2019. február 16-17-én Békéscsabán tartották meg a Történelmi és a 3D Országos Bajnokságot.
A Turul Koppányok ezesetben a Történelmi Országos Bajnokságon voltak érdekeltek.
A Csaba parkban a történelmi megmérettetésre 250 íjász állt harcvonalba. A kiválóan levezényelt verseny, jó pálya és nagyon erős versenyzői minőségi szint jellemezte a napot. A minőséget azzal is lehet igazolni, hogy több kategóriában is megtörtént, hogy az első 6. helyen végzett versenyző, mind elsőosztályú minősítést szerzett vagy azzal is hogy 80 %-os teljesítménnyel dobogóközelbe sem lehetett kerülni, netán 1-1 pontok döntöttek a helyezések sorsáról.
A Turul Koppány ÍHSE 8 fővel vett részt az OB-n, ezzel is képviselve Kiskunfélegyháza várost. A magas színvonal értékesebbé teszi az elért eredményeket.

A legnagyobb kategória, felnőtt férfi, történelmiben 59 induló kereste a siker ízét.
Itt a legeredményesebb a Koppányok közül Szeibert Imre volt. Imre 511 ponttal 71 %-os teljesítménnyel a 33. helyen, végzett. Ezzel másodosztályú íjászsportolói minősítést szerzett.
Boldog Bence életében először indult minősítő Országos Bajnokságon. Bence 478 ponttal (66 % ) a 44. helyre és harmadosztályú minősítésre lett rangsorolva.
Balanyi Sándor kezdő versenyzőként, hiszen féléve jár íjászni, szépen nyitogatja szárnyait. Ebben a mezőnyben több tapasztalt íjászt is maga mögé utasítva 430 ponttal 60 %-os teljesítménnyel 53. lett. A minőség bizonyítékként, ebben a kategóriában az első 20 versenyző első osztályú minősítést szerzett.

Gyerek fiú kategóriában Zoboki Botond Zoránra ismét elmondható, hogy kezdő íjászként bontogatja szárnyait. OB tapasztalata nincs még, de bizony régiós versenyeken már dobogóhoz szokott versenyzőként kiválóan állta a sarat tapasztalt versenyzőtársaival szemben. Botond 471 ponttal (65 %) a hetedik helyre ért oda. Szintén ide tartozik, hogy Botond másodosztályú íjászsportolói minősítést szerzett.

Tiszteletreméltó történelmi kategóriában Bicskeiné Csányi Mária szintén élete első OB-n való részvétellel 288 ponttal a 11. helyen zárta a napot.

Vadászreflex tiszteletreméltó hő kategóriában Kövecses Zsuzsanna állt rajtvonalba és remekelt is hiszen megvédve a harmadosztályú minősítését 364 ponttal második lett.

Vadászreflex tiszteletreméltó férfi kategóriában is nagy harc volt. 1-1 pontok döntöttek a helyezésekről.
Ebben a kategóriában a Koppányok közül Tamáskovics Gyula volt a legeredményesebb. Ezáltal egyben is Ő lőtte a Koppányoknál a legtöbb pontot, 593 pont 82 %. Gyula kiváló eredménye Őt a dobogó harmadik helyére hozta föl. Megvédte másodosztályú minősítését.
A szoros eredményt igazolja, hogy Dinnyés Gyula mindössze kettő ponttal lőtt kevesebbet Tamáskovics Gyulától, mégis két hellyel lentebb végzett. Ennek fényében Dinnyés Gyula 591 ponttal 82 %-kal az ötödik helyen zárta a napot.
Itt a minősítés úgy alakult, hogy évekig első osztályú minősítésből 2018-ban egyéb okokból mindössze harmadosztályra telt, így 2019-ben egy fokozattal följebb került és másodosztályú minősítést szerzett.
Mindkét Gyula néhány ponttal maradt el az elsőosztálytól.

Összegezve a napot: A 8 fős Koppány csapatból senkinek nincs szégyellnivalója, mert a tudása legjavát adta. A felkészülés jól sikerült. Néhány tehetségnek még ott lett volna a helye, de a sors is meghatározza a lehetőségeket, amit versenyzőként is és edzőként is el kell fogadni. Hiszen a család a tanulás, az élet sokkal fontosabb. A sport ezek követő része. Annak reményében készülünk, hogy a szeptemberi szabadtéri OB-ra minél több érintett tudjon felkészülni és Kaposmérőre utazni.

A Turul Koppány Íjászok létét támogatja Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Busa Kft, Hunvér Kft, NEA, Tandem Kft.

Dinnyés Gyula
Koppányíjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.