Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2016. Szeptember 21. 08:59, szerda | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Történelmi Országos Bajnokságon vettek részt a Koppány Íjászok

Történelmi Országos Bajnokságon vettek részt a Koppány Íjászok

Történelmi Országos Bajnokságon mérettették meg magukat a Turul Koppány Íjászai HE Tagjai.

Igaz 7 fő kvalifikálta magát a Koppányok közül az OB-ra, de egyéb egészségi okok miatt mindössze öten utaztak Egerbe szeptember 17-én. Keserű Szilvia, Szeibert Imre, ifjú Gulyás László, Gulyás János és Dinnyés Gyula.

Az ország krémje megjelent, hiszen ide csak kvalifikáció teljesítése útján lehetett bejutni.
A felújított vár területén 21 cél volt kihelyezve, amiket különböző nehézségi fokokban kellett leküzdeni.

Mini kategóriában ifjú Gulyás László egészségi problémákkal küzdve is rajthoz állt. 296 ponttal a 13. helyen végzett.

Keserű Szilvia kicsit nehézkesen lendült be a versenyhangulatba, így az elején elkövetett hibás lövéseket a későbbiekben hiába követte kiváló teljesítmény, így Szilvia a 270 pontos végeredményével a 16. helyen fejezte be a versenyt. Szilvia egyben II osztályú minősítést szerzett.

Szeibert Imre nagyszerűen teljesített. Végig kiegyensúlyozott lövésekkel, 427 ponttal a 14. helyen zárta a versenyt. Imre II. osztályú íjászsportolói minősítést szerzett. Így a legkiválóbbak közt, bizonyította a kétkedőknek, hogy ott a helye!

Dinnyés Gyula kategóriájában, kizárólag az első helyre lehetett rámondani, hogy kiadva.
A további 5 helyre legalább 15 íjász esélyes volt, így kétséges volt ki jut döntőbe. Gyula jól viselte az esélytelenek terhét, így egész napos kiegyensúlyozott teljesítménnyel és mindössze egy mellé lövéssel zárta a versenycélokat 462 ponttal, 73,3 %-os teljesítménnyel. Ezzel a 3. helyen jutott be a döntőbe. A döntőben, az első hat helyezett kerül táblára, ahol közönség előtt, további 5 különböző célállomáson kell versenyezni. Egyetlen célkitűzés volt. Itt olyan jól teljesíteni, hogy a dobogót meg tudja tartani, hiszen a szokásokhoz híven itt már nagy szokott lenni az átmozgás, a helyezésekben. A kategória döntőjére már sötétedés kezdetekor került sor. Itt további 164 pontot szerzett, a második helyen álló pedig 154 pontot, de ez a huszáros hajrához még 3 pont kellett volna az ezüstérem megszerzéséhez. Mivel a háta mögötti átmozgások (senki nem tartotta meg a bejutott helyezését) Gyulát nem érintették, így Dinnyés Gyula az Országos Bajnokság 3. helyén zárta versenyt. Mindössze 1,7 % hiányzott az első osztályú íjászsportolói minősítéshez, így II. osztályú minősítést szerzett.
Ugyanebben a kategóriában Gulyás János első OB-on való részvételével nagyszerűen teljesítve 289 ponttal a 24 helyen zárta a napot.

Fotó: Dinnyés Gyula, Szeibert Imre

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 11:23, hétfő | Helyi sport

Ismét magyar bajnokot ünnepelhetnek a birkózók

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az idei első országos bajnokságon. Dorogon a 12-13 évesek a szabadfogású küzdelmekben mérették meg magukat.

2020. Február 22. 10:34, szombat | Helyi sport

Dunaújvárosi Koppány eredmények

2019. február 16-án négy Koppány Íjász képviselte városunkat Dunaújvárosban, a Scorpion Winter Challenge harmadik versenyén. Bicskeiné Csányi Mária, Szeibert Imre, Boldog Bence és Kis Csaba.

2020. Február 13. 17:53, csütörtök | Helyi sport

Egy hétvége, két Országos Bajnokság a Turul Koppány Íjászoknál

2020-ban Pécsen az Expo Centerben rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség a teremíjász Országos Bajnokságát.

2020. Február 10. 10:00, hétfő | Helyi sport

Rengeteg érem a hétvégén

Kiváló eredményeket értek el a kiskunfélegyházi birkózók a Dél-Kelet Magyarországi régió szabadfogású területi bajnokságán.