Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2016. Szeptember 21. 08:59, szerda | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Történelmi Országos Bajnokságon vettek részt a Koppány Íjászok

Történelmi Országos Bajnokságon vettek részt a Koppány Íjászok

Történelmi Országos Bajnokságon mérettették meg magukat a Turul Koppány Íjászai HE Tagjai.

Igaz 7 fő kvalifikálta magát a Koppányok közül az OB-ra, de egyéb egészségi okok miatt mindössze öten utaztak Egerbe szeptember 17-én. Keserű Szilvia, Szeibert Imre, ifjú Gulyás László, Gulyás János és Dinnyés Gyula.

Az ország krémje megjelent, hiszen ide csak kvalifikáció teljesítése útján lehetett bejutni.
A felújított vár területén 21 cél volt kihelyezve, amiket különböző nehézségi fokokban kellett leküzdeni.

Mini kategóriában ifjú Gulyás László egészségi problémákkal küzdve is rajthoz állt. 296 ponttal a 13. helyen végzett.

Keserű Szilvia kicsit nehézkesen lendült be a versenyhangulatba, így az elején elkövetett hibás lövéseket a későbbiekben hiába követte kiváló teljesítmény, így Szilvia a 270 pontos végeredményével a 16. helyen fejezte be a versenyt. Szilvia egyben II osztályú minősítést szerzett.

Szeibert Imre nagyszerűen teljesített. Végig kiegyensúlyozott lövésekkel, 427 ponttal a 14. helyen zárta a versenyt. Imre II. osztályú íjászsportolói minősítést szerzett. Így a legkiválóbbak közt, bizonyította a kétkedőknek, hogy ott a helye!

Dinnyés Gyula kategóriájában, kizárólag az első helyre lehetett rámondani, hogy kiadva.
A további 5 helyre legalább 15 íjász esélyes volt, így kétséges volt ki jut döntőbe. Gyula jól viselte az esélytelenek terhét, így egész napos kiegyensúlyozott teljesítménnyel és mindössze egy mellé lövéssel zárta a versenycélokat 462 ponttal, 73,3 %-os teljesítménnyel. Ezzel a 3. helyen jutott be a döntőbe. A döntőben, az első hat helyezett kerül táblára, ahol közönség előtt, további 5 különböző célállomáson kell versenyezni. Egyetlen célkitűzés volt. Itt olyan jól teljesíteni, hogy a dobogót meg tudja tartani, hiszen a szokásokhoz híven itt már nagy szokott lenni az átmozgás, a helyezésekben. A kategória döntőjére már sötétedés kezdetekor került sor. Itt további 164 pontot szerzett, a második helyen álló pedig 154 pontot, de ez a huszáros hajrához még 3 pont kellett volna az ezüstérem megszerzéséhez. Mivel a háta mögötti átmozgások (senki nem tartotta meg a bejutott helyezését) Gyulát nem érintették, így Dinnyés Gyula az Országos Bajnokság 3. helyén zárta versenyt. Mindössze 1,7 % hiányzott az első osztályú íjászsportolói minősítéshez, így II. osztályú minősítést szerzett.
Ugyanebben a kategóriában Gulyás János első OB-on való részvételével nagyszerűen teljesítve 289 ponttal a 24 helyen zárta a napot.

Fotó: Dinnyés Gyula, Szeibert Imre

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 11:41, csütörtök | Helyi sport

III. Nyári szünet Jogging Plus futás

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi sport

Szarka Ádám a virtuális triatlon győztese

A hazai triatlonszezon is eltolódott néhány hónappal a kialakult vírushelyzet miatt. Ennek a problémának orvoslására virtuális versennyel rukkolt elő egy hazai versenyszervező iroda.

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.