Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Augusztus 02. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: paleocupboard.com

Torta dinnyéből?

Torta dinnyéből?

Különleges finomság a dinnyetorta, mely kiváló csemege jégkrém helyett!

Ilyen nagy melegben még az igazi Gombóc Artúrok kedve is elmegy a kerek, szögletes stb. csokoládéktól, a habos és kevésbé habos süteményektől. Persze, az édesség iránti vágyat valamennyire csillapíthatjuk jégkrémmel, fagyival, de annak torkunk látja kárát. Íme, egy különleges és hűvös finomság!

Ráadásul az összetevőknek köszönhetően még egészséges nyalánkságot is ehetsz a nyári forróságban.

Így készül a dinnye torta
Hozzávalók:

  • 1 db nagyméretű, mag nélküli dinnye
  • 2 doboz kókusztej (ezt a művelet elkezdése előtt 6, vagy több órára érdemes hűtőbe tenni)
  • Fél teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csésze szeletelt mandula vagy kókuszreszelék
  • Szezonális gyümölcsök a torta tetejére

A lépések, ahogy a tortát elkészítheted
A kókusztej mindenképp kerüljön be a hűtőbe minimum 6 órára, vagy egy éjszakára. Ez azért fontos, mert csak így válik el a krém a tejtől. A tetején majd szépen „kicsapódik” a krém. Bonts ki a kókusztejes dobozokat és szedd ki a krémet egy közepes méretű edénybe. A megmaradt tejet önts ki egy másik tálba, ezt később felhasználhatod más receptekhez. Add a krémhez a vaníliát és a mézet, és keverd össze egy kézi mixerrel, közepes fokozaton. Akkor jó, ha a krémed már vattaszerű. Aztán pihenjen az egész a hűtőben, amíg újra nem jut szerephez. Egy serpenyőben pirítsd meg a mandulát (vagy a kókuszt). Vágd le a dinnye tetejét, alját, hogy lapos legyen. Majd vágd le róla körbe a maradék héjat, úgy, hogy a dinnye torta formájú legyen. Most vágd fel annyi részre, ahány szeletesre szeretnéd a tortádat. Simítsd át kicsit papírtörlővel a dinnye felületét. Így, hogy kicsit szárazabb, jobban fog tapadni rá a krém. Most jöhet a dinnye felületére az eddig hűtőben várakozó kókuszkrém. Ha rajt a krém, szórd rá, illetve az oldalára mandulát. A tetejére jöhetnek még a finom gyümölcsök. Vagy tálald azonnal, vagy ha még várnál vele, tedd a hűtőbe.

Címkék: csemege, dinnye, dinnyetorta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.