Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2018. Július 28. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Törölj, ha bírsz

Törölj, ha bírsz

...avagy szakítás után a közösségi médiában.

A közösségi oldalak megjelenésével számtalan távoli személlyel tudjuk könnyedén tartani a kapcsolatot, ugyanakkor egy-egy megromlott emberi kapcsolat lezárását jócskán megnehezítheti, ha tagjai vagyunk az online társadalmaknak. Igaz ez főleg a párkapcsolati nehézségekre. Hogyan varrhatjuk el a szálakat elegánsan a közösségi oldalakon is szakítás után?

Egy kapcsolat befejezése semmiképpen sem sétagalopp az érintettek számára, bizony manapság a szép elválás jóval komplikáltabb feladat, mint a közösségi médiák előtti időkben.

Míg korábban egy áttárgyalt „Isten veled” is megtette végső búcsúként, addig napjainkban azáltal, hogy a közösségi hálókon való aktív részvételt választjuk, túl szoros kapcsolatban maradunk az előző partnereinkkel: amíg nem állítjuk le a követést, addig láthatjuk, hogy ki mit csinál nélkülünk, illetve kivel teszi azt helyettünk. Ez túl nagy érzelmi megterhelést jelenthet a kapcsolat felbomlását jobban megsínylő fél számára. Sokszor mégsem bírjuk leállítani magunkat, és napjában többször is belelesünk az exünk profiljaiba. A továbblépési folyamat megkönnyítéséhez azonban nem feltétlenül kell törölnünk volt szerelmünket az ismerőseink közül!

Törlés, blokkolás vagy a követés leállítása?

Természetesen a szakítás utáni reakcióink függenek a vérmérséklettől és attól is, hogy milyen módon történt meg a szétválás.

Ha mindkét fél belátja azt, hogy a kapcsolat már nem működött tovább, mi értelme lenne egymás törlésének? Főleg, ha sokáig voltak egymás életének részesei. Míg nem teszik túl magukat a történteken, addig érdemes leállítani a másik üzenő falának követését, mert bár érthető, hogy még mindig kíváncsiak vagyunk a másikra, a „kémkedés” nem egészséges és nem ésszerű viselkedés.

Ha elmérgesedett a viszony, akkor sem célszerű egyből az ismerős törlése gombra kattintani. Várj, amíg az első mérged és csalódottságod elmúlik, és addig blokkold vagy tiltsd le volt párodat. Idővel enyhülhetnek a feszültségek. Amikor a másik megbocsájthatatlan dolgot vét ellenünk, és biztosan nem szeretnénk a továbbiakban kapcsolatot tartani vele, akkor tényleg nincs más hátra, mint a szálak elvarrása az online felületeken is.

Mit ne tégy szakítás után a közösségi oldalakon?

Hiába rejtőzöl el az exed elől a közösségi társadalom csápjai utánad nyúlhatnak:

A közös ismerősök lojalitása csak élesben fog kiderülni, ezért a fájdalmadat hirdető nyilvános posztok hamar eljuthatnak volt partneredhez. Különben is ki akarná, hogy szánakozzanak rajta?

A legjobb, ha nem cselekszel első felindultságból, ha egy kiadós alvás után is úgy gondolod, hogy az adott posztnak van létjogosultsága, akkor talán nem követsz el magad ellen javíthatatlan merényletet.

Ugyanez a helyzet a volt partner képeinek lájkolásával és a bejegyzéseihez való hozzászólásokkal!

Mielőtt bármit tennél, jól fontold meg!

Az ex családtagjaival történő digitális kapcsolattartást is érdemes megszűrni, még akkor is, ha kimondottan jóban voltatok. Ne tedd nehezebbé magad számára az elválást!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 11:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Május 25. 15:54, szerda | Helyi

Újabb Mezgés siker

Idén tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a helyismereti vetélkedőt, melynek témája ezúttal a Vallási élet Kiskunfélegyházán volt.

2022. Május 25. 09:04, szerda | Helyi

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity.

2022. Május 24. 15:27, kedd | Helyi

Színvonalas, vidám hangversenyre invitál az Ótemplom plébániája

Június 6-án (Pünkösdhétfőn) 17 órakor hangverseny lesz a plébánia kerti színpadán.