Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2019. Október 04. 13:53, péntek | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Tordán képviselték a várost, és Csévharaszton versenyeztek a Turul Koppányok

Tordán képviselték a várost, és Csévharaszton versenyeztek a Turul Koppányok

2019. szeptember 26. és 29. között Torda Testvérvárosi Találkozója alkalmából szervezett rendezvénysorozaton vettek részt a Koppányok, ahol 9 fővel jelentek meg.

A rendezvénysorozatra középkori táncokat/zenéket és hagyományőrző csoportokat invitáltak. Jelen volt a rendezvényen Torda Franciaországi, Lengyelországi, Kárpátaljai, Felvidéki, Délvidéki és Magyarországi testvérvárosai, Kiskunfélegyházát a hagyományőrző Turul Koppányok képviselték. A rendezvény fő programja a szeptember 28-ai Középkori Forgatag elnevezésű fesztivál volt, aminek Tordán a Tricolor tér és Jósika Miklós Elméleti Líceum udvara adott otthont. A rendezvény a résztvevők ünnepélyes felvonulásával kezdődött, melyet megtisztelő módon a Turul Koppány Íjászai vezettek fel, teljes harci felszerelésükben, csatakiáltásokkal színesítve a vonulást. Ezután a Líceum udvarán a 3 íjász egyesület, a Hódmezei Őrzők Íjászegyesület, a román Bereteli Verzi Társulat és Turul Koppány Íjászai HSE tagjai szerepeltek egész nap. A Koppányok reggeltől estig fogadták az érdeklődőket, és bemutatták nekik a X. században használt fegyverek replikáit, bemutatót kaptak a korabeli viseletekből, és lehetőséget kaptak az íjászatot kipróbálni vágyók az íjjal való lövésre. Egész nap voltak érdeklődők, kicsik és nagyok egyaránt. A Tricolor téren Boldog Bence és Kis Csaba Koppányok karikásostor bemutatójukkal szórakoztatták az összegyűlt a népességet, és keltették fel érdeklődésüket az Íjászok Tábora irányában. Ezen találkozó alkalmával jó barátságok születtek, mely barátságoknak értékes gyümölcse születhet, a gúnyhatáron átnyúló kultúra, és a határok nélküli magyar hagyományok ápolása tekintetében is.
Ugyanezen hétvégén a Koppányok 7 fős csapata Csévharasztra utazott, egy 2 lövéses, 3 dimenziós vadászíjász versenyre. Nagyon szép környezetben, szép időben a Pótharaszti séta erdőben rendezték meg a versenyt. A célok átlag 15-30 méter távolságra lettek elhelyezve.

Szép eredmények születtek:
Különösen Zoboki Botond teljesítménye dícséretes, aki 91,2 %-os teljesítményével első lett. Zoboki Csenge és Fekete Katalin Mónika életük első versenyén első helyezettek lettek 60 % és az fölötti teljesítménnyel.

Kovács Máté 88 %-os eredménnyel, nagyszerű teljesítményével második helyezett lett.

Bicskeiné Csányi Mária 48 %-os teljesítménnyel a második helyen végzett.

Balanyi Sándor 67 %-os eredményt, Kovács László 50 % körüli eredményt tudhat magáénak, ezzel a középmezőnyben zárták a versenyt.

Szintén szombaton Szentesen is jártak a Koppányok. Itt ifjú Fetter Tamás és Fetterné Nagy Tünde állt rajtvonalba. Lázár Mihály emlékverseny családias hangulatban zajlott. Aversenyt a Hunyadiak Örökében Történelmi és Hagyományőrző Egyesület szervezte vegyes célokkal, célállomásonként 3 lövéssel.
Ifjú Fetter Tamás első lett.
Fetterné Nagy Tünde 3. helyen végzett.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

2020. Március 03. 18:34, kedd | Helyi sport

Sikeres február a Fénypárducoknál

Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai 2020 februárjában, Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron.

2020. Március 03. 18:23, kedd | Helyi sport

Aranyhegy Teremíjász Versenyen a Koppányok

2020. február 29-én Tiszaföldváron az \"Aranyhegy Íjászok\" által rendezett történelmi teremversenyen mérették meg magukat a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

2020. Február 28. 19:41, péntek | Helyi sport

Turul Koppány Íjászverseny a Sportcsarnokban

A Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület 2020. február 23-án, rendezte meg új versenysorozatának nyitó versenyét.