Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 30. 17:01, hétfő | Helyi
Forrás: mezge.hu

Tökéletes családi kikapcsolódást nyújtott a Mezgés Piknik

Tökéletes családi kikapcsolódást nyújtott a Mezgés Piknik

Szeptember 28-án, immár hatodik alkalommal rendezték meg a Mezgés Pikniket, melyre idén rekordszámú közönség látogatott ki a Csongrádi úti Tangazdaságba.

2019-ben, rendhagyó módon a főszerep kétségkívül a kutyáké volt, hiszen a meghirdetett I. Mezgés Kutyaszépségversenyre és a fajtabemutatóra nagyon sokan érkeztek négylábú kedvencükkel. Külön öröm volt számunkra, hogy Soós Beatrix, agrárszakképzésért felelős főosztályvezető asszony elfogadta meghívásunkat és felkérésünket a verseny zsűrielnöki teendőinek ellátására!

Ugatástól, csaholástól visszhangzott a Tangi, de az eddig megszokott programok is szép számmal vonzották a látogatókat. Idén is nagyon népszerű volt a lovagoltatás, kocsikáztatás és a traktorozás, de egy igazi családi naphoz méltóan a kézműves foglalkozás, az aszfaltrajzolás, az állatsimogató és az idén debütáló bálalabirintus is hangos volt a gyerekzsivajtól. A korábbi évekhez hasonlóan lehetett vezetni a kihelyezett motoros szimulátoron, ellenőriztethettük egészségünk kondícióját az egészségmegőrző standnál és megcsodálhattuk a mezgés csikós bemutatót és a Tangazdaság röfögő, nyihogó, bégető és egyéb hangokat kiadó lakóit is, szakszerű idegenvezetéssel.

A mindenféle színes portékákat kínáló kézműves standok, a kézműves félegyházi sörök és a kürtős kalácsos is hozzájárult a remek vásári hangulathoz és a büfék kínálata is sok finomságot tartogatott az éhes látogatóknak melyet – a “Termőföldtől az asztalig” elvet szem előtt tartva – javarészt a Mezgé állított elő, termelt meg. A szürkemarha pörkölt és az idén először kínált bivalypörkölt örvendett a legnagyobb népszerűségnek a látogatók körében.

Öko-iskolaként 2019-ben még jobban vigyázott az iskola a környezetre és, hogy drasztikusan csökkentse a rendezvény után keletkező műanyag szemetet, nagy sikerrel vezette be a fesztiválokról és gasztro-rendezvényekről már jól ismert “re-poharat”, avagy a “MEZGÉS újra-poharat”, melyet ezentúl is biztosan használni fognak!

Remélik, minden látogató jól érezte magát! Várnak mindenkit jövőre is a Mezgé Csongrádi úti Tangazdaságába a soron következő, VII. MEZGÉ PIKNIKRE!

Sőt! Aki addig nem tud meglenni a Mezgé finomságai nélkül, az látogasson el a Mezgé Mintaboltba (6100 Kiksunfélegyháza, Mártírok útja 2.) és feltétlenül jöjjön ki február 15-én, szombaton a Városi Disznótorra, ahol a már jól megszokott mezgés étkek és standok is várják a nagyérdeműt!

Külön köszönet támogatóknak, akik emelték a rendezvény színvonalát: Mancs Állateledel és Akvarisztika Szaküzlet, a kiskunfélegyházi ALPHAZOO Partnerüzlet és Állatpatika, Süveges Autósiksola.

Fotó: Fábián Adrienn

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.