Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2019. Szeptember 30. 17:01, hétfő | Helyi
Forrás: mezge.hu

Tökéletes családi kikapcsolódást nyújtott a Mezgés Piknik

Tökéletes családi kikapcsolódást nyújtott a Mezgés Piknik

Szeptember 28-án, immár hatodik alkalommal rendezték meg a Mezgés Pikniket, melyre idén rekordszámú közönség látogatott ki a Csongrádi úti Tangazdaságba.

2019-ben, rendhagyó módon a főszerep kétségkívül a kutyáké volt, hiszen a meghirdetett I. Mezgés Kutyaszépségversenyre és a fajtabemutatóra nagyon sokan érkeztek négylábú kedvencükkel. Külön öröm volt számunkra, hogy Soós Beatrix, agrárszakképzésért felelős főosztályvezető asszony elfogadta meghívásunkat és felkérésünket a verseny zsűrielnöki teendőinek ellátására!

Ugatástól, csaholástól visszhangzott a Tangi, de az eddig megszokott programok is szép számmal vonzották a látogatókat. Idén is nagyon népszerű volt a lovagoltatás, kocsikáztatás és a traktorozás, de egy igazi családi naphoz méltóan a kézműves foglalkozás, az aszfaltrajzolás, az állatsimogató és az idén debütáló bálalabirintus is hangos volt a gyerekzsivajtól. A korábbi évekhez hasonlóan lehetett vezetni a kihelyezett motoros szimulátoron, ellenőriztethettük egészségünk kondícióját az egészségmegőrző standnál és megcsodálhattuk a mezgés csikós bemutatót és a Tangazdaság röfögő, nyihogó, bégető és egyéb hangokat kiadó lakóit is, szakszerű idegenvezetéssel.

A mindenféle színes portékákat kínáló kézműves standok, a kézműves félegyházi sörök és a kürtős kalácsos is hozzájárult a remek vásári hangulathoz és a büfék kínálata is sok finomságot tartogatott az éhes látogatóknak melyet – a “Termőföldtől az asztalig” elvet szem előtt tartva – javarészt a Mezgé állított elő, termelt meg. A szürkemarha pörkölt és az idén először kínált bivalypörkölt örvendett a legnagyobb népszerűségnek a látogatók körében.

Öko-iskolaként 2019-ben még jobban vigyázott az iskola a környezetre és, hogy drasztikusan csökkentse a rendezvény után keletkező műanyag szemetet, nagy sikerrel vezette be a fesztiválokról és gasztro-rendezvényekről már jól ismert “re-poharat”, avagy a “MEZGÉS újra-poharat”, melyet ezentúl is biztosan használni fognak!

Remélik, minden látogató jól érezte magát! Várnak mindenkit jövőre is a Mezgé Csongrádi úti Tangazdaságába a soron következő, VII. MEZGÉ PIKNIKRE!

Sőt! Aki addig nem tud meglenni a Mezgé finomságai nélkül, az látogasson el a Mezgé Mintaboltba (6100 Kiksunfélegyháza, Mártírok útja 2.) és feltétlenül jöjjön ki február 15-én, szombaton a Városi Disznótorra, ahol a már jól megszokott mezgés étkek és standok is várják a nagyérdeműt!

Külön köszönet támogatóknak, akik emelték a rendezvény színvonalát: Mancs Állateledel és Akvarisztika Szaküzlet, a kiskunfélegyházi ALPHAZOO Partnerüzlet és Állatpatika, Süveges Autósiksola.

Fotó: Fábián Adrienn

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 15:33, kedd | Helyi

Narancs riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat Bács-Kiskun megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun megye területére.

2020. Augusztus 04. 14:19, kedd | Helyi

Szerdán ismét szúnyogirtás lesz a városunkban

2020. augusztus 5-én, szerdán napnyugta után szúnyogirtás lesz a városban.

2020. Augusztus 04. 12:28, kedd | Helyi

Emlékkiállítás nyílik Dulity Tibor műveiből

Államalapításunk ünnepe alkalmából 2020. augusztus 19-én (szerdán) 17 órakor „Hűség” címmel Dulity Tibor festőművész (1935 – 2005) alkotásaiból nyílik emlékkiállítás.

2020. Augusztus 04. 11:25, kedd | Helyi

Idén is megrendezték a képzőművészeti tábort Tiszaalpáron

27. alkalommal került megrendezésére Tiszaalpáron a nyári képzőművészeti tábor. A megszokott két hetes tábor helyett a járványhelyzet miatt csak egy hetet töltöttek alkotással a művészek.