Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 01. 13:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Többfelé javult a levegőminőség, de még van, ahol veszélyes

Többfelé javult a levegőminőség, de még van, ahol veszélyes

Többfelé csökkent a szálló por okozta légszennyezettség, de északkeleten továbbra is vannak egészségtelen és veszélyes minősítésű települések.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfői térképén is a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel szerepel Nyíregyháza és Sajószentpéter. Debrecen, Miskolc, Kazincbarcika és Putnok levegőjét egészségtelennek minősítették.

Emellett Ajka, Várpalota, Tatabánya, Salgótarján, Oszlár és Hernádszurdok levegője kifogásolt a magas szállópor-koncentráció miatt.

Az ország nagy részén viszont, a mérőállomással rendelkező települések közül - köztük a fővárosban is - már elfogadható a levegőminőség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzése szerint a következő napokban javuló tendencia kezdődik. A héten várható erős széllökések hatására jelentősen kitisztulhat a levegő.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Négy szintet különítenek el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes).

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőség miatt a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ahol veszélyes a levegőminőség, ott azt tanácsolják, hogy a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban.

Címkék: levegő, szállópor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.