Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 07. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Többen vásárolnának, mint eladnának ingatlant egy kutatás szerint

Többen vásárolnának, mint eladnának ingatlant egy kutatás szerint

Többen vannak a magyar lakosság körében azok, akik vásárolnának ingatlant, mint azok, akik eladnának az NRC marketingkutató országos, reprezentatív kutatása alapján,

és főleg a fiatalabb korosztály vásárolna Közép-, valamint Nyugat-Magyarországon.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a reprezentatív piackutatást a 18-59 éves lakosság körében végezték, az ingatlan adásvételi szándékot és az ingatlanközvetítőkkel való kapcsolatot vizsgálva.

A kutatás szerint a keresleti oldal mozgatja az erősödő forgalmat, mivel a megkérdezettek 21 százaléka tervezi ingatlan vásárlását, viszont csak 14 százalékuk tervez eladást. Kilenc százalék azok aránya, akik eladással együtt vásárlást is terveznek. A vevők 8 százaléka szándékozik családi otthonteremtési kedvezményt (csok) is igénybe venni a vásárlásnál.

A vásárlók között felülreprezentáltak a 30-39 évesek, a budapestiek és a Közép-, valamint Nyugat-Magyarországon élők. Az eladók sokkal inkább a 40 felettiek korosztályából kerülnek ki.

Az NRC kutatása a Duna House ingatlanközvetítő weboldalára látogatókat is megkérdezte. Közöttük magasabb az eladói és vásárlói kör is, mint a lakossági mintában, 32 százalék venne és 6 százalék eladna, de a teljes látogatói bázis csaknem fele, 49 százalék vásárló és egyben eladó is. A látogatók közötti vásárlói körben inkább a fiatalok felülreprezentáltak, míg az eladók között inkább a 40 feletti korosztály tagjai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.