Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 18. 18:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Többeket is megpróbált elütni egy férfi Zagyvaszántón

Többeket is megpróbált elütni egy férfi Zagyvaszántón

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével is vádolják azt a férfit, aki haragosát, majd feleségét és fiát is megpróbálta elgázolni Zagyvaszántón

– tájékoztatta a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-t. Szalóki Zoltán közölte: a családtagjai sérelmére elkövetett cselekménye óta letartóztatásban lévő 45 éves férfi ellen a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott egy önkormányzati telek hasznosítása miatt vitában állt egy falubelijével, akit 2019. május 31-én az utcán durván szidalmazott, majd lefejelt. Nem sokkal később újra találkozott vele, és azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát. Miután a férfi megpróbált távozni, a vádlott autójával követte és megkísérelte elütni. Ezt a sértett csak úgy tudta elkerülni, hogy az utolsó pillanatban egy sorompó betongyámja mögé ugrott.

A frissen elvált vádlott alig egy hónappal később a Zagyva Zagyvaszántó melletti gátszakaszán óránként 25-30 kilométeres sebességgel figyelmeztetés nélkül nekihajtott annak a gépkocsinak, amelyben volt felesége éppen közös gyermeküket tanította autót vezetni. A nő és a fiú az ütközés után kiugrott a járműből és bemenekült egy napraforgótáblába. A vádlott azonban oda is utánuk hajtott és megpróbálta őket elgázolni, ami végül csak azért nem sikerült, mert a sértettek időben elugrottak üldözőjük autója elől.

Szalóki Zoltán jelezte: az ügyészség a vádlottra fegyházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól, valamint indítványozta, hogy kötelezzék csaknem félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.