Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2011. November 18. 07:00, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Több százan küzdöttek, hogy ne menjenek be a tőzsdére

Több százan küzdöttek, hogy ne menjenek be a tőzsdére

A Wall Street-ellenes mozgalom több száz támogatója vonult fel csütörtökön New York üzleti negyedében, megpróbálva megakadályozni, hogy az alkuszok bejussanak a tőzsdére.

A megmozdulás részvevői közül, akiknek létszáma később mintegy ezerre duzzadt, 177-et őrizetbe vett a rendőrség, köztük Ray Lewist, Philadelphia volt rendőrfőnökét. A New York-i „tőzsdebezáró” akció egy országos, erőszakmentesnek deklarált megmozdulás része volt, amelyet a belvárosfoglaló mozgalom tiltakozásként hirdetett meg azért, hogy kedden a hatóságok a Manhattanben lévő Zucotti Parkban felszámolták a tüntetők sátortáborát. A New York-i demonstrációkat mégis összecsapások kísérték, amelyekben 7 rendőr és 10 tüntető megsérült.

A szervezők szerint a mostani a két hónapja elindult mozgalom legnagyobb megmozdulása lesz. A tüntetők a nap folyamán el szándékoznak foglalni 14 metrómegállót, a városházával szemközti Foley teret és át akarnak vonulni a brooklyni hídon is. A hídon megrendezett legutóbbi akciójuk idején a rendőrök 700 embert őrizetbe vettek.

Dallasban csütörtökön a rendőrök közbiztonsági és köztisztasági okokra hivatkozva felszámolták a tüntetőknek a városháza előtt létesített táborát. 18 személyt, aki nem volt hajlandó önként távozni, őrizetbe vettek. Berkeleyben egy hasonló akció során a Kaliforniai Egyetem területén 20 sátrat lebontottak és két személyt bevittek a rendőrségre.

Címkék: new york, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Külföld

Navalnij - Az ukrán hírszerzés szerint természetes halált halt az orosz ellenzéki politikus

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét - közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

2024. Február 25. 08:41, vasárnap | Külföld

Román miniszterelnök: Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Navalnij - Több mint 65 ezren támogatják a hágai orosz nagykövetségnek helyt adó utca elnevezését Alekszej Navalnijról

A hágai orosz nagykövetségnek otthont adó utcát nevezzék el Alekszej Navalnijról, sarkvidéki börtönében a múlt héten tisztázatlan körülmények közt elhunyt orosz ellenzéki politikusról

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő