Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 16. 09:16, szombat | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Több száz motoros vett részt idén is a Keresztény Motoros Zarándoklaton

Több száz motoros vett részt idén is a Keresztény Motoros Zarándoklaton

2022. július 09-én Szentkúton rendezték a motoros zarándoklatot.
Több száz motoros vett részt a tizenötödik Keresztény Motoros Zarándoklaton Pálosszentkúton.

A motorosokat Szász János Petőfiszállás polgármestere köszöntötte.
Beszédében elmondta, hogy minden év különleges és örömmel látja, hogy mindig, hogy sokan érkeznek a felvonulásra.

- Az ember lelkében mindig benne van az, hogy nemcsak feltöltődni, hanem hazajövünk a kegyhelyre, hol imádkozunk és megköszönnjük mindennapjainkat.
A mai rohanó világunkban picit meg kell, hogy álljunk, és elgondolkodjunk azon, hogy mitől, miért és hogy vagyunk, honnan jöttünk és hova megyünk, kinek köszönhetjük és kiért vagyunk?
Mert mi emberek képesek vagyunk arra, hogy minden, amit megteremtünk magunk körül, azt hisszük, hogy mi teremtettük, de nem mi csak hozzájárultunk.
A Jó Isten, aki mellettünk van és segít minket, aki elindít Bennünket egy úton és a célt meghatározza.

A polgármester beszédét azzal zárta, hogy Isten hozott mindenkit Pálosszentkúton, töltődjenek fel, imádkozzanak és vigyék el mindenhová a település jó hírét.

A találkozó ezúttal is szabadtéri szentmisével kezdődött, amelynek szónoka Puskás Antal tartományfőnök és Bátor Botond pálos szerzetes volt, aki maga is motorral érkezett a helyszínre.

Szentbeszédében felidézte, számára a motorozás a szabadság élményével egyenlő.
– A száguldás hasonlít a repüléshez. Amikor száguldunk, repülünk, a szabadság élménye jár át bennünket. Bár az aszfalthoz és a motorhoz vagyunk kötve, de a lelkünk szárnyal – fogalmazott Bátor Botond.

Balla Barnabás, aki gyakorlott motorosként az egyik főszervezője a találkozónak és a kegyhely házigazdájaként, plébános köszöntőjében arról beszélt, hogy nem csak a motoroknak van szüksége szervizre, hanem a motorosok lelkének is. Ezt a lelki szervizt szolgálja ez a találkozó is.

A MotokerékPálosok közössége sok évvel ezelőtt alakult a fehér barátok kezdeményezésére. Elsődleges céljuk, hogy évente egyszer találkozóra hívják a keresztény motorosokat, hogy közösen imádkozzanak, szórakozzanak és tapasztalatot cseréljenek. A szentkúti találkozó mellett számtalan közös túrán is részt vesznek, és nagy örömmel fogadnak minden lelki feltöltődésre vágyó motorost.

A szentmise után megáldásra került az emlékmű. A motoros emlékművet Balla Barnabás atya kezdeményezte, mivel régóta szeretett volna egy emléktáblát a motorosok emlékére, ezt Dr. Ostorházi László valósította meg. És akik segítségével létrejött az emlékhely:
- Petőfiszállás Önkormányzata, Kis István - asztalos, DON BOSCO cukrászda, Nádró Bi-Ver-An Kft., Szabó Tüzép, R. Nagy Tüzép, Mega-Sped Kft., Félegyházi Pékség, Techno-Wato Kft., Bozóki Kft., KRYX Kft., Pánczél Kft., Panelko Kft., Nicron Kft., MLS Kft., Davel Kft., Ostorházi Bevonattechnika Kft. és még sokan mások.

(Képek és információ: petofiszallas.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.