Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 02. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Több száz lakásban nincs meleg víz Félegyházán

Több száz lakásban nincs meleg víz Félegyházán

Ennek okáról és közvetlen előzményeiről tartott sajtótájékoztatót június 30-án Horváth Tamás, önkormányzati képviselő és Eszik Bence, a Művelődési és Szociális Bizottság tagja.

Kiskunfélegyházán a társasházak tucatjait, családok ezreit érinti az a szabályozás, mely a külső égésterű gázkazánok, vízmelegítők cseréjét írja elő.

A jogszabály nem új, a probléma sem. A szabályozás tartalmi elemével – azzal, hogy biztonságosabbá kell tenni lakásunk, otthonunk – az MSZP helyi szervezete egyetért. A legfőbb probléma a jogszabályban foglaltak végrehajtásából adódik. Mint ahogy azt Horváth Tamástól, az MSZP helyi szervezetének elnökétől megtudtuk, nagyon sokan megkeresték és kértek segítséget tőle a közelmúltban lakásukból kikapcsolt szolgáltatás jogosságával és végrehajtásának igazságtalan módszerével kapcsolatban.

Az elmondottak alapján előzetes egyeztetés nélkül kapcsolták ki a szolgáltatást, a kikapcsolást megelőzően semmilyen felhívás vagy figyelmeztetés nem érkezett. Ráadásul a drasztikus intézkedést még jókora büntetés is követ, melynek esetleges kirovásáról szintén nem tájékoztatták előzetesen az érintetteket. Az új áramüzemű eszközök beüzemelése sok helyen nem megvalósítható, mert a szolgáltató nem áll rendelkezésre vagy csak hosszú határidővel vállalja a munkát. A készülékcserék megvalósítására semmilyen határidőt nem szabtak meg a lakók számára, ezzel szemben a retorzió azonnal érkezik.

Az MSZP helyi szervezetének meglátása szerint a problémák a közműcégek – a gáz és áramszolgáltatók – hiányos kommunikációjából, a katasztrófavédelem koordinálási hibáiból ered, valamint abból, hogy az államosított közmű szolgáltatók nincsenek felkészülve az ilyen volumenű feladat lebonyolítására.

Csányi József, városunk polgármesterének elmondása szerint az önkormányzat több alkalommal közbenjárt a lakóközösségek érdekében az illetékes hatóságoknál, hogy további türelmi időt biztosítsanak a problémák kezelésére, ennek ellenére a probléma még mindig fennáll. Pedig egyre sürgetőbb lenne megoldást találni, mert ez az áldatlan állapot tarthatatlan.

Ezért karolta fel a több száz félegyházi családot is érintő ügyet az MSZP helyi szervezete és a sajtón keresztül is felszólítja a helyi döntéshozókat, szolgáltatókat, hogy a folyamatban lévő beruházásokról naprakészen tájékoztassák a lakosságot, egyértelmű információkkal lássák el az embereket. Ezen túl az a meglátása a félegyházi szocialista képviselőknek, hogy a törvénytelenül kirótt kikapcsolási díjakat vissza kell fizetni a károsultaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA