Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 02. 14:00, szombat | Bulvár
Forrás: origo.hu

Több száz éttermét zárja be a McDonald\'s

Több száz éttermét zárja be a McDonald\'s

Tömeges bezárásra kényszerül a McDonald\'s: a visszaeső értékesítések és a vásárlói kedv megcsappanása miatt világszerte lehúzzák a rolót több száz, kevésbé sikeres éttermükben.

Tömeges bezárásra kényszerül a McDonald's: a visszaeső értékesítések és a vásárlói kedv megcsappanása miatt világszerte lehúzzák a rolót több száz, kevésbé sikeres éttermükben.

A Nation’s Restaurant News szerint 350 fióklétesítményre kerül lakat. Ezekből 220 az Egyesült Államokban és Kínában, 130 pedig Japánban található. A cég tavaly 811,5 millió dolláros nettó árbevételt produkált, ami 26 százalékkal kevesebb a megelőző évinél.

A McDonald's vezetője, Steve Easterbrook szavai szerint a cég még mindig fejlődik, igyekszik megtalálni a vevői igényeket. Közleményük szerint dolgoznak azon, hogyan lehet az eredményt megfordítani, alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez – a Nation’s Restaurant News információi szerint az új üzleti tervet május negyedikén mutatják be.

Arról, hogy a bezárások érintik-e a magyar piacot, a Táfelspicc megkérdezte Vadnai Ágnest, a McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft. kommunikációs vezetőjét. „A hazai McDonald’s éttermek száma nem áll közvetlen összefüggésben a nemzetközi fejleményekkel. A magyarországi étteremhálózat jelenleg 93 étteremmel működik, amelyek közel felét hazai kisvállalkozók franchise partnerként üzemeltetik.”

Megtudtuk, hogy a cég 27 éve van jelen Magyarországon. Ez alatt az idő alatt a fő közlekedési útvonalak átalakultak, új forgalmi csomópontok jöttek létre, ami az étterembe járó vendégek szokásaira is hatással volt. A kommunikációs vezető szerint a „hálózatfejlesztési folyamat természetes velejárója, hogy a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodva egyes éttermeket bezárunk, és helyettük máshol keresünk lehetőséget új étterem nyitására”.

A hazai üzleti eredményekről megtudtuk, hogy a vállalat és franchise-partnerei által üzemeltetett éttermekben közel 80 millió vendéget szolgáltak ki, forgalmuk 3,8 százalékkal növekedett az előző évihez képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára