Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2015. Május 02. 14:00, szombat | Bulvár
Forrás: origo.hu

Több száz éttermét zárja be a McDonald\'s

Több száz éttermét zárja be a McDonald\'s

Tömeges bezárásra kényszerül a McDonald\'s: a visszaeső értékesítések és a vásárlói kedv megcsappanása miatt világszerte lehúzzák a rolót több száz, kevésbé sikeres éttermükben.

Tömeges bezárásra kényszerül a McDonald's: a visszaeső értékesítések és a vásárlói kedv megcsappanása miatt világszerte lehúzzák a rolót több száz, kevésbé sikeres éttermükben.

A Nation’s Restaurant News szerint 350 fióklétesítményre kerül lakat. Ezekből 220 az Egyesült Államokban és Kínában, 130 pedig Japánban található. A cég tavaly 811,5 millió dolláros nettó árbevételt produkált, ami 26 százalékkal kevesebb a megelőző évinél.

A McDonald's vezetője, Steve Easterbrook szavai szerint a cég még mindig fejlődik, igyekszik megtalálni a vevői igényeket. Közleményük szerint dolgoznak azon, hogyan lehet az eredményt megfordítani, alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez – a Nation’s Restaurant News információi szerint az új üzleti tervet május negyedikén mutatják be.

Arról, hogy a bezárások érintik-e a magyar piacot, a Táfelspicc megkérdezte Vadnai Ágnest, a McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft. kommunikációs vezetőjét. „A hazai McDonald’s éttermek száma nem áll közvetlen összefüggésben a nemzetközi fejleményekkel. A magyarországi étteremhálózat jelenleg 93 étteremmel működik, amelyek közel felét hazai kisvállalkozók franchise partnerként üzemeltetik.”

Megtudtuk, hogy a cég 27 éve van jelen Magyarországon. Ez alatt az idő alatt a fő közlekedési útvonalak átalakultak, új forgalmi csomópontok jöttek létre, ami az étterembe járó vendégek szokásaira is hatással volt. A kommunikációs vezető szerint a „hálózatfejlesztési folyamat természetes velejárója, hogy a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodva egyes éttermeket bezárunk, és helyettük máshol keresünk lehetőséget új étterem nyitására”.

A hazai üzleti eredményekről megtudtuk, hogy a vállalat és franchise-partnerei által üzemeltetett éttermekben közel 80 millió vendéget szolgáltak ki, forgalmuk 3,8 százalékkal növekedett az előző évihez képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:08, szombat | Bulvár

Tökmag sorbet lett az év fagylaltja

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.

2024. Május 24. 13:18, péntek | Bulvár

Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája, Kaboszu

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál pénteken.

2024. Május 23. 15:24, csütörtök | Bulvár

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly

A világ biztosítói 6200 milliárd eurós díjbevételt értek el tavaly, ami az elmúlt három év alatt 21,5 százalékos növekedés - közölte az Allianz biztosító legfrissebb globális jelentése az MTI-vel csütörtökön.

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.