Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2013. November 20. 11:22, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére.

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére. A fő téma a nyolc városrészt érintő szennyvíz csatorna beruházás, és az azzal kapcsolatos út-és járda helyreállítás volt. A fórumon több mint nyolcvanan vettek részt.
Összességében elégedettek voltak a 8. számú választókörzet északi felének lakói a csatornaépítők munkájával – derült ki a ma megtartott utcafórumon. A lakókat leginkább a rákötés időpontja, az út-és a járda helyreállítás érdekelte. A kivitelezés minőségéért felelős műszaki ellenőr, a projektmenedzser a felvetésekre reagálva elmondta, a szennyvízcsatorna hálózatra a jövő év tavaszán lehet majd rákötni. Jelenleg a befejező munkálatokat végzik a szakemberek, illetve elkezdődtek az út-és a járdahelyre állítások. A válaszokból kiderült, hogy az esteleges rejtett hibák orvoslására, egy úgynevezett banki biztosítékot hoztak létre.
A fórumon szóba került a Balassa utca egyirányúsítása, valamint az is, hogy milyen mértékben terheli meg a városrészt a Gyémánt lakópark forgalma. Az önkormányzat részéről nincs akadálya a Balassa utca egyirányúsításának, ám ehhez szükség van arra,hogy a lakók egyöntetűen támogassák a változtatást – mondta el Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 11:55, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. október 1. - Évközi 26. vasárnap

2023. Október 01. 11:54, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnap – A szentírás vasárnapja – 2023. október 1.

2023. Szeptember 30. 09:21, szombat | Helyi

Megnyíltak a templomtornyok Félegyházán

Szeptember 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) a két plébánia és a Kiskunfélegyházi Tourinfom iroda jóvoltából megnyíltak a templomtornyok városunkban.

2023. Szeptember 30. 08:46, szombat | Helyi

Nagy látogatottságnak örvendett a Kutatók Éjszakája

A Móra Ferenc Gimnázium idén is bekapcsolódott a Kutatók Éjszakája országos eseménysorozatba.