Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2013. November 20. 11:22, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére.

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére. A fő téma a nyolc városrészt érintő szennyvíz csatorna beruházás, és az azzal kapcsolatos út-és járda helyreállítás volt. A fórumon több mint nyolcvanan vettek részt.
Összességében elégedettek voltak a 8. számú választókörzet északi felének lakói a csatornaépítők munkájával – derült ki a ma megtartott utcafórumon. A lakókat leginkább a rákötés időpontja, az út-és a járda helyreállítás érdekelte. A kivitelezés minőségéért felelős műszaki ellenőr, a projektmenedzser a felvetésekre reagálva elmondta, a szennyvízcsatorna hálózatra a jövő év tavaszán lehet majd rákötni. Jelenleg a befejező munkálatokat végzik a szakemberek, illetve elkezdődtek az út-és a járdahelyre állítások. A válaszokból kiderült, hogy az esteleges rejtett hibák orvoslására, egy úgynevezett banki biztosítékot hoztak létre.
A fórumon szóba került a Balassa utca egyirányúsítása, valamint az is, hogy milyen mértékben terheli meg a városrészt a Gyémánt lakópark forgalma. Az önkormányzat részéről nincs akadálya a Balassa utca egyirányúsításának, ám ehhez szükség van arra,hogy a lakók egyöntetűen támogassák a változtatást – mondta el Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról