Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. November 20. 11:22, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére.

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére. A fő téma a nyolc városrészt érintő szennyvíz csatorna beruházás, és az azzal kapcsolatos út-és járda helyreállítás volt. A fórumon több mint nyolcvanan vettek részt.
Összességében elégedettek voltak a 8. számú választókörzet északi felének lakói a csatornaépítők munkájával – derült ki a ma megtartott utcafórumon. A lakókat leginkább a rákötés időpontja, az út-és a járda helyreállítás érdekelte. A kivitelezés minőségéért felelős műszaki ellenőr, a projektmenedzser a felvetésekre reagálva elmondta, a szennyvízcsatorna hálózatra a jövő év tavaszán lehet majd rákötni. Jelenleg a befejező munkálatokat végzik a szakemberek, illetve elkezdődtek az út-és a járdahelyre állítások. A válaszokból kiderült, hogy az esteleges rejtett hibák orvoslására, egy úgynevezett banki biztosítékot hoztak létre.
A fórumon szóba került a Balassa utca egyirányúsítása, valamint az is, hogy milyen mértékben terheli meg a városrészt a Gyémánt lakópark forgalma. Az önkormányzat részéről nincs akadálya a Balassa utca egyirányúsításának, ám ehhez szükség van arra,hogy a lakók egyöntetűen támogassák a változtatást – mondta el Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.