Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. November 20. 11:22, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Több mint nyolcvan érdeklődő az utcafórumon

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére.

Utcafórumot tartott november 19-én Kapus Krisztián polgármester, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője a Balassa, Bercsényi, Lisznyai, Bessenyei utca lakói részére. A fő téma a nyolc városrészt érintő szennyvíz csatorna beruházás, és az azzal kapcsolatos út-és járda helyreállítás volt. A fórumon több mint nyolcvanan vettek részt.
Összességében elégedettek voltak a 8. számú választókörzet északi felének lakói a csatornaépítők munkájával – derült ki a ma megtartott utcafórumon. A lakókat leginkább a rákötés időpontja, az út-és a járda helyreállítás érdekelte. A kivitelezés minőségéért felelős műszaki ellenőr, a projektmenedzser a felvetésekre reagálva elmondta, a szennyvízcsatorna hálózatra a jövő év tavaszán lehet majd rákötni. Jelenleg a befejező munkálatokat végzik a szakemberek, illetve elkezdődtek az út-és a járdahelyre állítások. A válaszokból kiderült, hogy az esteleges rejtett hibák orvoslására, egy úgynevezett banki biztosítékot hoztak létre.
A fórumon szóba került a Balassa utca egyirányúsítása, valamint az is, hogy milyen mértékben terheli meg a városrészt a Gyémánt lakópark forgalma. Az önkormányzat részéről nincs akadálya a Balassa utca egyirányúsításának, ám ehhez szükség van arra,hogy a lakók egyöntetűen támogassák a változtatást – mondta el Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 09:08, vasárnap | Helyi

Nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen a félegyházi birkózók

Nemzetközi utánpótlás szabadfogású versenyt rendezett a Budapesti Vasas, ahol több európai országból és az USA-ból is érkeztek versenyzők.

2024. Július 21. 09:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 09:05, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 08:44, vasárnap | Helyi

Megelevenedtek Félegyháza történelmének híres emberei

Valódi időutazásban volt része annak, aki ellátogatott július 20-án városunk főterére, ahol a 120 évvel ezelőtt élő híres emberek várták, hogy jobban megismerhessék őket.