Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 29. 10:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Több mint négyszázezer háztartás részesül a téli rezsicsökkentésből

Több mint négyszázezer háztartás részesül a téli rezsicsökkentésből

Több mint 400 ezer háztartás kaphat tüzelőt, illetve támogatást a téli rezsicsökkentés keretében – derül ki a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Mint írták: a kormány döntött a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtő háztartások egyszeri támogatásáról.

A településektől október 15-ig beérkezett igények szerint 2886 önkormányzat 372 120 háztartása jelezte fűtőanyag igényét. A teljes támogatási összeg több mint 4,4 milliárd forint. A BM által folyósított összegből az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról az igénylők számára, akik már az idei téli fűtési szezonban átvehetik a tüzelőt.

Emlékeztettek: a kormány korábbi döntése értelmében azok a családok is megkapták a téli rezsicsökkentést, akik olyan településen élnek, ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás. Az érintett 284 településsel a BM már korábban megállapodást kötött és a támogatást is átutalta.

Ezeken a településeken az önkormányzatok szeptember végéig gondoskodtak arról, hogy a családok készpénz formájában megkapják a téli rezsicsökkentést. Ebbe a kategóriába 29 ezer háztartás tartozik, amelyek támogatására 346 millió forintot biztosított a kormány – olvasható a BM közleményében.

Címkék: rezsicsökkentés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.