Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 31. 17:05, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Több mint hatmillió állagmegóvásra

Több mint hatmillió állagmegóvásra

Többek között kétmillió forintot szán a város a művelődési központ tetőszerkezetének és az esőcsatornájának felújítására

Kétmillió forintot szán a város a művelődési központ tetőszerkezetének és az esőcsatornájának felújítására. A hajléktalan szálló telephelyének rendbetételére 3,5 millió forintot, míg a Szegedi Úti Óvoda födémfelújítására 715 ezer forintot költenek – minderről mai (május 31.) rendkívüli ülésükön döntöttek a városatyák. Ugyancsak pozitív határozat született a Kiskun Múzeum dolgozói létszámának bővítéséről.
Az intézmény januártól az önkormányzat fenntartása alá került, feladatát területi múzeumként látja el. Az új szakmai besorolás miatt négy szakgyűjteménynek – régészet, történet/helytörténet, numizmatika, képző-iparművészet – nincs felelős muzeológusa. Ez pedig a szakgyűjtemény létét veszélyezteti. A városatyák, mérlegelve a kialakult helyzetet, támogatták az intézmény létszámbővítési kérelmét. Nem szavazták meg a képviselők a díszterem szavazórendszerének és teremhangosításának fejlesztéséről szóló előterjesztést, mely 2,5 millió forintba került volna. Horváth Gábor, önkormányzati képviselő a Darvas téri bölcsőde egyik elavult, a mai kornak nem megfelelő gyermekágyával szemléltette, hogy más fejlesztések sokkal fontosabbak, mint a díszterem hangosítása. A városatyák többsége ezzel egyetértett, és nem támogatták a szavazórendszer és a teremhangosítás megújítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.